Λεμπιδάκης: Ελεύθερος μετά από επέμβαση της αστυνομίας

Λεμπιδάκης: Ελεύθερος μετά από επέμβαση της αστυνομίας

Μετά από έξι μήνες ομηρείας, έγινε έφοδος από την Αστυνομία και απελευθερώθηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

Ελεύθερος ο 53χρονος επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης ύστερα από αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο κρησφύγετο των απαγωγέων του, όλοι τους Έλληνες και μάλιστα Κρητικοί οι περισσότεροι σε μάντρα ανταλλακτικών αυτοκινήτων με την επωνυμία "κλάδος Δράκος", στο 5 χλμ. της Εθνικής Οδού Ρεθύμνου-Χανίων, και συγκεκριμένα στη γέφυρα Ζουρίδας.

Η αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε μισή ώρα μετά τις 7 το πρωί και μέχρι τις 8 είχαν προκύψει όλες οι συλλήψεις, συνεχίζεται, ενώ ήταν τόσο αιφνιδιαστική που τα δύο μέλη της συμμορίας που τον κρατούσαν δέσμιο, δεν κατάφεραν αντιδράσουν, ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν, ενώ στη συνέχεια, εντοπίστηκε δεμένος και φοβερά αδυνατισμένος μετά από μισό χρόνο στα χέρια των απαγωγέων του και ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, ο οποίος παρόλα όσα πέρασε, σε γενικές γραμμές είναι καλά στην υγεία του.

Στη συνέχεια και σε παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις με αυτή που έγινε στο κρησφύγετο, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή ακόμη 6 άτομα, φτάνοντας συνολικά τις 8 συλλήψεις. Η 8η σύλληψη είναι μία ανήλικη για την οποία δεν έχει ξεκαθαρίσει όμως ακόμα αν θα της αποδοθούν κατηγορίες.

Ο επιχειρηματίας θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο για να του γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως όμοια σε χρονική διάρκεια απαγωγή στην Ελλάδα δεν έχει ξανασυμβεί, όπως και η αστυνομική επιχείρηση που έγινε ήταν άκρως επαγγελματική και αξίζουν συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. για τον αστραπιαίο τρόπο που έδρασε μην αφήνοντας περιθώρια, για ένοπλη αντιπαράθεση και συμπλοκή.

Λεμπιδάκης: Ελεύθερος μετά από επέμβαση της αστυνομίας

Σ' αυτή τη μάντρα αυτοκινήτων εντοπίσθηκε δεμένος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης. Πηγη φωτό: Cretalive

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η υπερβολική χρονική παράταση στο θρίλερ αυτό από τους ίδιους τους δράστες, που μόλις πριν μερικές ημέρες έδειξαν μία υποχώρηση στα χρήματα που απαιτούσαν, χωρίς και πάλι να μπορούν να καλυφθούν, στην ουσία λειτούργησε εναντίον τους αφού έδωσε τον χρόνο στις Αρχές να συλλέξουν πληροφορίες, να επεξεργαστούν στοιχεία και να φτάσουν στο κατώφλι τους.

Το χρονικό της απαγωγής

Η πρώτη πράξη του δράματος ξεκίνησε το  απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου, τη στιγμή που ο 53χρονος επιχειρηματίας βρισκόταν στον δρόμο που οδηγεί από το Ηράκλειο προς τον οικισμό του Καλέσσα και σε μικρή σχετικά απόσταση από το σπίτι του. Το αυτοκίνητό του βρέθηκε από την αστυνομία τρακαρισμένο και εγκαταλελειμμένο με τις πόρτες ορθάνοιχτες.

Οι αστυνομικοί πήραν τηλέφωνο την οικογένειά του και διαπίστωσαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το περιστατικό. Τότε σήμανε συναγερμός καθώς μέσα στο αυτοκίνητο είχε βρεθεί το κινητό τηλέφωνο το Μιχάλη Λεμπιδάκη και τα προσωπικά του αντικείμενα και έγγραφα.

Λίγο μετά, οι Αρχές ενημερώνονται ότι η Πυροσβεστική κλήθηκε για πυρκαγιά σε δύο αυτοκίνητα κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Ήταν ένα BMW και ένα αγροτικό, που είχαν παραδώσει οι απαγωγείς στις φλόγες για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους και όπως φάνηκε στη συνέχεια τα είχαν χρησιμοποιήσει για την ενέδρα σε βάρος του επιχειρηματία.

Μετά από μία ασυνήθιστα μεγάλη απουσία οι απαγωγείς επικοινωνούν επιτέλους με την οικογένεια εκφράζοντας τις απαιτήσεις τους. Λίγα λόγια στην αρχή και σταδιακά άρχισαν να έρχονται SMS πάντα από «πακιστανικά τηλέφωνα» για να μην εντοπιστούν, σε κάθε λογής ύφος που αποδείκνυε ότι πρόκειται για σκληρούς και αδίστακτους κακοποιούς.

Ακολούθησαν σε όλο αυτό το διάστημα ακόμα και ιδιόχειρες επιστολές του ίδιου του θύματος ως απόδειξη ζωής, όμως αυτός ο εφιάλτης δεν είχε τέλος, αφού οι απαγωγείς δεν έλεγαν να εμπεδώσουν αυτό που ίσχυε από την αρχή, ότι η οικογένεια δηλαδή, δεν είχε τα χρήματα που αυτοί απαιτούσαν ούτε κατά φαντασία…

Το τέλος λοιπόν ήρθε σήμερα και ήρθε μετά από μία αστραπιαία αστυνομική επιχείρηση με το πλέον άριστο αποτέλεσμα… Το θύμα ελεύθερο και οι δεσμώτες του ενώπιον της Δικαιοσύνης για να υποστούν τις συνέπειες.

Για την υπόθεση αναμένεται να γίνει επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Ο άρχοντας των πλαστικών (και όχι μόνο)

Γιάννης Λεμπιδάκης: Το παιδί μου είναι ζωντανό - Το ευχαριστώ είναι λίγο

Το 'ευχαριστώ' του Μιχάλη Λεμπιδάκη στους αστυνομικούς

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Επιμένουν οι απαγωγείς σε απαιτήσεις που δεν μπορεί να καλύψει η οικογένεια

Απαγωγή Λεμπιδάκη: 'Χαραμάδα' αισιοδοξίας για τον επιχειρηματία

SHARE:

24Media Network