Λεωφορειολωρίδες: Ο ΟΑΣΑ αγόρασε ταινίες, οι κάμερες γράφουν ξανά

Τρόλεϊ στην Αθήνα
Τρόλεϊ στην Αθήνα ASSOCIATED PRESS

Ο ΟΑΣΑ ανανέωσε την προμήθεια για θερμογραφικό χαρτί, αφού εγκρίθηκε σχετικό κονδύλι 1209 ευρώ. Πρόκειται για το χαρτί, που εκτυπώνει τις παραβάσεις και τις στέλνει στην Τροχαία.

Περισσότερο για να παρκάρουν τα αυτοκίνητα πάρα για να πηγαίνουν γρήγορα τα λεωφορεία χρησιμεύουν, πλέον, οι λεωφορειολωρίδες.

Ωστόσο, οι έλεγχοι εντατικοποιούνται και επανέρχονται τα πρόστιμα.

Η κάμερα του Star κατέγραψε πολλές παραβάσεις σε κεντρικούς δρόμους, όπως η Ιερά Οδός, στο ύψος του Αιγάλεω, η λεωφόρος Αλεξάνδρας, κλπ.

«Λόγω της κατάληψης των λεωφορειολωρίδων υπάρχουν καθυστερήσεις σε ώρες αιχμής, που μπορούν να φτάσουν τα δεκαπέντε ή είκοσι λεπτά, ανάλογα με τη λεωφορειακή γραμμή», δηλώνει στο Star ο Φώτης Νικολακόπουλος, οργανωτικός γραμματέας.

Πάντως, οι λεωφορειολωρίδες θα αρχίσουν να «καίνε». Ο ΟΑΣΑ ανανέωσε την προμήθεια για θερμογραφικό χαρτί, αφού εγκρίθηκε σχετικό κονδύλι 1209 ευρώ.

Πρόκειται για το χαρτί, που εκτυπώνει τις παραβάσεις και τις στέλνει στην Τροχαία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία χρόνια οι κάμερες υπολειτουργούσαν, αφού τόσο στον ΟΑΣΑ, όσο και στην τροχαία υπήρχε έλλειψη προσωπικού.

Στην Αθήνα υπάρχουν δώδεκα κάμερες για την παρακολούθηση των λεωφορειολωρίδων, οι οποίες τοποθετούνται σε 40 διαφορετικά σημεία, ανά διαστήματα.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, τα τελευταία χρόνια κόβονται 100 κλήσεις το μήνα για τη σχετική παράβαση, ενώ το πρόστιμο είναι 200 ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τροχαία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
SHARE: