Ναυτική βάση Λέρου: Αυτή είναι η λίστα και ο αριθμός των όπλων – πυρομαχικών που λείπουν

Ναυτική βάση Λέρου: Αυτή είναι η λίστα και ο αριθμός των όπλων – πυρομαχικών που λείπουν
Φωτό αρχείου: Άσκηση ειδικών δυνάμεων AP

Το News 24/7 παρουσιάζει τον ακριβή αριθμό του στρατιωτικού υλικού που "χάθηκε" από τη ναυτική βάση της Λέρου."Καμία σύλληψη, καμία προσαγωγή και καμία ομολογία" λένε υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.

Σε καμία περίπτωση δεν έχει κλείσει ο κύκλος των υπόπτων και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν ούτε προσαγωγές ούτε συλλήψεις, ούτε ομολογίες, γύρω από την υπόθεση απώλειας πολεμικού υλικού από την βάση του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Η έρευνα συνεχίζεται και θα συνεχιστεί όπως όλα δείχνουν για αρκετό καιρό, μέχρι όντως να προκύψουν ύποπτοι και να τοποθετηθούν πρόσωπα με χώρο και χρόνους, πόσο μάλλον να αποσαφηνιστούν κίνητρα, σε αντιπαραβολή με τις ημερομηνίες καταγραφών και απογραφών οπλισμού και σε βάθος ενός χρόνου.

Η Ναυτική βάση στη Λέρο

 

Στην Αντιτρομοκρατική δεν έχουν τους «υπόπτους» σε βιντεοληπτικό υλικό και αυτό γιατί πολύ απλά το υλικό είναι μόλις 15 ημερών, ενώ αντίθετα η απώλεια των πυρομαχικών προσδιορίζεται μέσα σε βάθος ενός ολόκληρου χρόνου και σε διάσπαρτα χρονικά διαστήματα μέσα σε αυτόν τον χρόνο.

Ο μόνος τρόπος λοιπόν οι Αρχές να μπορέσουν να προσδιορίσουν τα ακριβή χρονικά διαστήματα απώλειας οπλισμού που ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως, πόσο μάλλον να έχουν συνδεθεί με πρόσωπα είναι οι συνεχείς και επαναληπτικές καταθέσεις ενός κύκλου μικρότερου των δέκα ατόμων, παλιότερου και νεότερου προσωπικού της βάσης, για να αποσαφηνιστεί ποιος μπήκε στην αποθήκη, πότε και γιατί και αν ταιριάζουν οι καταθέσεις μεταξύ τους και αν οι καταθέσεις συμπίπτουν με αυτά που βλέπουν οι Αρχές στα έγγραφα των καταγραφών και απογραφών οπλισμού μέσα σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Φωτό αρχείου: Το νησί της Λέρου Eurokinissi

 

Σε αυτό το στάδιο βρίσκονται οι έρευνες σύμφωνα με πάντα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. και όχι σε προσδιορισμό κατηγορουμένων πόσο μάλλον των κινήτρων τους και όπως επισημαίνουν είναι μία έρευνα που θα κρατήσει αρκετά και έχει μεγάλο όγκο εργασίας και διασταυρώσεων στοιχείων, αλλά και συνεχών καταθέσεων, ώστε πράγματι να προκύψει τι έχει συμβεί και να προκύψουν ύποπτοι και κατηγορούμενοι για αυτή την υπόθεση.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του News24/7, ο ακριβής αριθμός του οπλισμού που λείπει είναι:

  • 6 οπλοβομβίδες
  • 22 χειροβομβίδες
  • 2 ρουκετοβόλα
  • 30 μέτρα βραδύκαστο φυτίλι
  • Ένας αριθμός καπνογόνων
  • 2 νάρκες

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή αυτή η υπόθεση, όλο το προσωπικό της βάσης κλήθηκε να επιστρέψει, έχει παραμείνει εντός της και στο σημείο επικεφαλής των ερευνών είναι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και επικουρικά συμμετέχουν στις έρευνες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. και κλιμάκιο της ΕΥΠ.


 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα