ΛΕΡΟΣ

Απώλεια πολεμικού υλικού

Λέρος: Τα δυο πρόσωπα "κλειδιά" και η πορεία των ερευνών

Δυο άτομα τα οποία έχουν εντοπιστεί από το ξεκίνημα της έρευνας έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού από την ναυτική βάση της Λέρου. Ένας εκ των δύο έχει δώσει επιπλέον στοιχεία. Η ανακοίνωση του ΓΕΝ.

Φωτό αρχείου: Το νησί της Λέρου

Λέρος: Η κατάθεση που "δείχνει" πρόσωπα, χρόνο και χώρο για τα όπλα

Ο πρόσφατα απερχόμενος αποθηκάριος έχει καταθέσει πως πριν έναν χρόνο ακριβώς ο προηγούμενος αποθηκάριος και δύο στελέχη της ΟΥΚ, είχαν εισέλθει στις αποθήκες τουλάχιστον δύο φορές και τους είχε παραδώσει τους κωδικούς εν είδει συναδελφικότητας και πιστεύοντας ότι απλά παρέδιδαν οπλισμό που δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε άσκηση.

Φωτό αρχείου: Άσκηση ειδικών δυνάμεων

Ναυτική βάση Λέρου: Αυτή είναι η λίστα και ο αριθμός των όπλων - πυρομαχικών που λείπουν

Το News 24/7 παρουσιάζει τον ακριβή αριθμό του στρατιωτικού υλικού που "χάθηκε" από τη ναυτική βάση της Λέρου."Καμία σύλληψη, καμία προσαγωγή και καμία ομολογία" λένε υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Λέρος: Θέμα χρόνου η εξιχνίαση της υπόθεσης - Πληροφορίες ότι ομολόγησε ο ένας δράστης

Τρεις ύποπτοι παραμένουν στο στόχαστρο του ΥΕΘΑ. Ο ένας φέρεται να ομολόγησε. Ο άλλοι δύο κρατούνται για την κλοπή βαρέος στρατιωτικού υλικού από τη ναυτική βάση της Λέρου. Πως έφτασαν οι αρχές στα ίχνη τους. Η ανακοίνωση του ΥΕΘΑ.

Λέρος - Φωτό αρχείου

Λέρος: Κλιμάκιο και της ΕΥΠ στις έρευνες - Άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τους υπόπτους

Δεν υπήρξε το παραμικρό ίχνος διάρρηξης άρα μοιραία οι Αρχές συγκεντρώνουν τα βλέμματά τους στο προσωπικό της βάσης του Π.Ν. στη Λέρο και ειδικά σε έναν κύκλο υπόπτων που αποτελείται από λιγότερα από 10 άτομα που είχαν πρόσβαση στον χώρο.

Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα

Πέτσας για Λέρο: Φαίνεται ότι η απώλεια στρατιωτικού υλικού δεν έγινε μία φορά 

Η απώλεια στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι το καλοκαίρι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, φωτογραφίζοντας ευθύνες ΣΥΡΙΖΑ. Άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και αυτό της τρομοκρατίας.

ΛΕΡΟΣ // ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
(EUROKINISSI)

Λέρος: Λιγότεροι από 10 στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής - Δεν υπάρχει εικόνα "Συκούριου"

Δεν υπήρξε το παραμικρό ίχνος διάρρηξης άρα μοιραία οι στρατιωτικές Αρχές και η Αντιτρομοκρατική συγκεντρώνουν τα βλέμματά τους στο προσωπικό της βάσης του Π.Ν. στη Λέρο και ειδικά σε έναν κύκλο υπόπτων που αποτελείται από λιγότερα από 10 άτομα που είχαν πρόσβαση στον χώρο

Στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού - Φωτό αρχείου

Λέρος: Στο "εσωτερικό" της ναυτικής βάσης εστιάζει η Αντιτρομοκρατική

Η διάρρηξη είναι ένα σενάριο που σίγουρα έχει απομακρυνθεί νωρίς από την εικόνα αφού δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης. Εξετάζονται καρέ - καρέ τα υλικά των καμερών ασφαλείας. Ο συναγερμός δεν ενεργοποιήθηκε ούτε φαίνεται να δέχτηκε δολιοφθορά.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

ΥΕΘΑ για Λέρο: Το ζήτημα δεν προέκυψε χθες - Διαπιστώθηκε χθες

"Για φθηνή μικροπολιτική εκμετάλλευση" μιλά ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με αφορμή τη δήλωση Αποστολάκη στο News 24/7 για την κλοπή του στρατιωτικού υλικού στη Λέρο. "Θα συνιστούσαμε λίγη αυτοσυγκράτηση σε αυτούς που επιχειρούν απροκάλυπτη πολιτική σπέκουλα στην υπόθεση" ανέφερε.

Ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης

Ευ. Αποστολάκης στο Νews 24/7: H καταγραφή των οπλικών συστημάτων γίνεται κάθε μέρα

Για το περιστατικό της κλοπής στρατιωτικού υλικού από τη ναυτική βάση της Λέρου μίλησε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας στο News 24/7. Όπως υπογράμμισε είναι “άλλο η απογραφή και άλλο η καταγραφή των στρατιωτικών υλικών”.

Η είσοδος της ναυτικής βάσης στη Λέρο

Λέρος: Νάρκες και εκρηκτικές ύλες μεταξύ των κλοπιμαίων από τη ναυτική βάση

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση των όπλων που εκλάπησαν από τη βάση του ΠΝ στη Λέρο. Εκτός από αντιαρματικά, χειροβομβίδες και πυρομαχικά, στα "απολεσθέντα" νάρκες και εκρηκτικές ύλες. Τέλη Δεκεμβρίου η προηγούμενη απογραφή

Στρατόπεδο (ΦΩΤΟ Αρχείου)

Εξαφάνιση όπλων στη Λέρο: Τα περίεργα περιστατικά στη μονάδα και η παρουσία δυο αλλοδαπών

Ολοένα και περιπλέκεται η υπόθεση στο νησί της Λέρου. Η εξαφάνιση αντιαρματικών, χειροβομβίδων και πυρομαχικών και ο ρόλος δυο Γερμανών. Συμμετοχή της Αντιτρομοκρατικής στις έρευνες

Απώλεια πολεμικού υλικού

"Χάθηκαν" αντιαρματικά και πυρομαχικά από βάση του Π.Ν. στη Λέρο. Στις έρευνες η Αντιτρομοκρατική

Από την Αντιτρομοκρατική κρατούν τις επιφυλάξεις τους για το αν όντως υπάρχει απώλεια ή κάποιο "λογιστικό" λάθος, καθώς αυτό έγινε αντιληπτό κατά την παράδοση παραλαβή της αποθήκης. "Αγνοούνται" δύο αντιαρματικά, χειροβομβίδες και πυρομαχικά