Λέσβος: Καταδίωξη με προειδοποιητικά πυρά από το Λιμενικό

ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ
ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ EUROKINISSI

Το Λιμενικό Σώμα καταδίωξε πλοίο σημαίας Κομορών, το οποίο εντοπίστηκε να κινείται ύποπτα εντός εθνικών χωρικών υδάτων. Δεν συμμορφώθηκε στη διενέργεια ελέγχου και έφυγε προς τα τουρκικά παράλια.

Καταδίωξη με προειδοποιητικά πυρά σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (10/09) σε θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Λέσβου, όταν πλοίο ro-ro με σημαία Κομορών δεν σταμάτησε για έλεγχο πληρώματος περιπολικού σκάφους του Λιμενικού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, το πλοίο «ΑΝΑΤΟΛΙΑΝ» σημαίας Κομορών, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Μυτιλήνης, να κινείται ύποπτα εντός εθνικών χωρικών υδάτων έχοντας πορεία βόρεια του νησιού.

Ο πλοίαρχος του εν λόγω πλοίου, αφού ενημερώθηκε από το πλήρωμα του σκάφους του λιμενικού να σταματήσει την πορεία του προκειμένου να του διενεργηθεί έλεγχος, δεν συμμορφώθηκε, κινούμενος παράλληλα προς τα τουρκικά παράλια.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, χωρίς ωστόσο το ανωτέρω πλοίο να σταματήσει, εισερχόμενο σε τουρκικά χωρικά ύδατα και κινούμενο προς τα τουρκικά παράλια.

Για το περιστατικό ενημερώθηκαν εγγράφως από το Κέντρο Επιχειρήσεων του λιμενικού οι τουρκικές Αρχές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λιμενικό Σώμα
SHARE:

24Media Network