Λευκά και γαλάζια μπαλόνια στον ουρανό για τα εξαφανισμένα παιδιά

Λευκά και γαλάζια μπαλόνια στον ουρανό για τα εξαφανισμένα παιδιά

Στην Ελλάδα, το 2013, καταγράφηκαν 160 εξαφανίσεις παιδιών, εκ των οποίων οι 111 αφορούσαν σε φυγή εφήβων, κυρίως κοριτσιών

Λευκά και γαλάζια μπαλόνια ως υπενθύμιση για τα 10.000 παιδιά που έχουν εξαφανισθεί το 2013 σε ολόκληρη την Ευρώπη, άφησαν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, από την πλατεία Αριστοτέλους, μαθητές τριών σχολείων συμμετέχοντας σε εκδήλωση του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Η δράση έγινε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά που είναι στις 25 Μαΐου αλλά λόγω Ευρωεκλογών, οι εκδηλώσεις πανευρωπαϊκά μεταφέρθηκαν για σήμερα.

“Στη Θεσσαλονίκη, ενημερώσαμε τους μικρούς μαθητές για τα εξαφανισμένα παιδιά και μοιράσαμε 300 μπαλόνια για να τα… απελευθερώσουν, σε μία συμβολική κίνηση αλληλεγγύης στα παιδιά που έχουν εξαφανιστεί σε όλο τον κόσμο και στους γονείς τους” είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Βάσω Πετρίδου από το “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Στην Ελλάδα, το 2013, καταγράφηκαν 160 εξαφανίσεις παιδιών, εκ των οποίων οι 111 αφορούσαν φυγές εφήβων, κυρίως κοριτσιών.

“Ευχή μας είναι αυτά τα παιδιά να μην ξεχαστούν γι΄ αυτό το σύμβολο που έχουμε θεσπίσει για τα εξαφανισμένα παιδιά, είναι το μικρό μωβ λουλουδάκι “μη με λησμόνει…”, κατέληξε η κ.Πετρίδου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα