'Λευκό' καπνό για κινητοποιήσεις έβγαλε η συνάντηση αγροτών στη Γυρτώνη – Τι αποφάσισαν

'Λευκό' καπνό για κινητοποιήσεις έβγαλε η συνάντηση αγροτών στη Γυρτώνη – Τι αποφάσισαν

Τα βλέμματα πλέον στρέφονται στην αυριανή συνεδρίαση εκπροσώπων του πανελλαδικού συντονιστικού

Περισσότεροι από 40 αγρότες από την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, των Φαρσάλων, του Τυρνάβου και του δήμου Κιλελέρ έδωσαν το παρόν στην διερευνητικού χαρακτήρα σύσκεψη που έλαβε χώρα στη Γυρτώνη το βράδυ της Δευτέρας.

Στη σύσκεψη που διήρκεσε περισσότερες από τρεισήμισι ώρες, έγινε κατ’ αρχάς σαφής η πρόθεση των αγροτών να προβούν σε κινητοποιήσεις.

ADVERTISING

Ωστόσο, δεν διευκρινίστηκε εάν αυτές οι κινητοποιήσεις θα γίνουν με τον «παραδοσιακό» τρόπο των αποκλεισμών δρόμων με τρακτέρ ή κάπως αλλιώς.

Επίσης «συμπυκνώθηκαν» τα αιτήματα που εστιάζουν σε πέντε βασικά ζητήματα: Στο ασφαλιστικό, το φορολογικό, το κόστος παραγωγής, τον ΕΛΓΑ και τα νέα προγράμματα.

Πάνω σε αυτά αναμένεται να βρουν έδαφος για σύγκλιση οι ζυμώσεις που θα ξεκινήσουν από αύριο καθώς αποφασίστηκε να συσταθούν «ομάδες εργασίας» που αφενός θα επιχειρήσουν – σε διάστημα δέκα με δώδεκα ημερών – να κοινωνήσουν τις προθέσεις στα αγροτικά χωριά, αλλά από την άλλη να προσπαθήσουν να ενώσουν το αγροτικό κίνημα σε μία ενιαία και καθολική κινητοποίηση που όπως όλα δείχνουν τοποθετείται χρονικά στις τελευταίες ημέρες του τρέχοντος μηνός.

Τα βλέμματα πλέον στρέφονται στην αυριανή συνεδρίαση εκπροσώπων του πανελλαδικού συντονιστικού των μπλόκων στη Λάρισα.

ΠΗΓΗ ONLARISSA

 

SHARE:

24Media Network