Λέρος: Λιγότεροι από 10 στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής - Δεν υπάρχει εικόνα "Συκούριου"

ΛΕΡΟΣ // ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
(EUROKINISSI)
ΛΕΡΟΣ // ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Δεν υπήρξε το παραμικρό ίχνος διάρρηξης άρα μοιραία οι στρατιωτικές Αρχές και η Αντιτρομοκρατική συγκεντρώνουν τα βλέμματά τους στο προσωπικό της βάσης του Π.Ν. στη Λέρο και ειδικά σε έναν κύκλο υπόπτων που αποτελείται από λιγότερα από 10 άτομα που είχαν πρόσβαση στον χώρο

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες των αντρών της Αντιτρομοκρατικής και του κλιμακίου της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που έχουν μεταβεί στην βάση του Πολεμικού Ναυτικού, στη Λέρο και συνδράμουν επικουρικά τις έρευνες των στρατιωτικών Αρχών.

Βεβαίως, αυτό που πρωτίστως αφορά την Αντιτρομοκρατική είναι να διαπιστώσει αν εκλάπη ή όχι ο χαμένος βαρύς οπλισμός και ειδικά από τρίτους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αλλά σε πρώτη φάση και τουλάχιστον με τα έως τώρα δεδομένα, δεν φαίνεται να υπάρχει εικόνα Συκούριου στη Λέρο, αφού δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης ή δολιοφθοράς των συστημάτων ασφαλείας.

ADVERTISING

Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γίνει εντελώς ξεκάθαρο πλέον από τις έρευνες στον χώρο και δεν έχει βρεθεί το παραμικρό ίχνος εξωτερικής παρέμβασης ή παραβίασης, που ειδικά την Αντιτρομοκρατική αυτό την αφορούσε να διαπιστώσει πρώτα και κύρια, για προφανείς λόγους εσωτερικής ασφάλειας, δηλαδή αν είχε να κάνει με περίπτωση τρομοκρατίας, κάτι που έχει φύγει αρκετά από την εικόνα.

Από εκεί και μετά, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., το τι έχει συμβεί στην βάση αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις στρατιωτικές Αρχές, άρα είναι εσωτερικό ζήτημα του Πολεμικού Ναυτικού που θα κληθεί να απαντήσει και στις έρευνες θα παραμείνει η Αντιτρομοκρατική απλά επικουρικά.

Το Πολεμικό Ναυτικό
Το Πολεμικό Ναυτικό EUROKINISSI

Η έρευνα είναι ενδελεχής, λαμβάνονται αποτυπώματα και τυχόν ίχνη γενετικών υλικών και θα διασταυρωθούν προς ταυτοποίηση με προσωπικό της βάσης που κατ’ εντολή των αρμοδίων έχει επιστρέψει και κλειστεί στην βάση και βεβαίως θα εξεταστούν όλοι, ίσως και παλαιότερο προσωπικό που υπηρέτησε εκεί και ιδιαίτερα στην αποθήκη πυρομαχικών.

Ο μεγάλος όγκος εργασίας, είναι στο να ελεγχθούν όλες οι καταγραφές και απογραφές οπλισμού της αποθήκης αν συμφωνούν με την τελευταία απογραφή που έγινε κατά την παράδοση-παραλαβή του χώρου στον νέο υπεύθυνο, κατά την οποία ανακαλύφθηκε η απώλεια του οπλισμού και βεβαίως εφόσον εντοπιστούν τα κενά να αναζητηθούν εξηγήσεις από όποιον ταιριάζει με τον χώρο και τον χρόνο, που τυχόν αυτά τα κενά εντοπιστούν.

Έως τότε οι Αρχές επιφυλάσσονται για το τι έχει συμβεί στην βάση του Πολεμικού Ναυτικού και αν πρόκειται για λάθος μεταξύ των απογραφών ή για υπεξαίρεση και κλοπή από προσωπικό της βάσης που θα φανεί στην πορεία των ερευνών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη βάση είναι μάλλον «αμαρτωλή» και έχει απασχολήσει και στο παρελθόν για μία εντελώς περίεργη «απώλεια» εκατοντάδων τόνων καυσίμων…

Στον όγκο των ερευνών αυτών είναι να ελεγχθεί και καρέ-καρέ όλο το διαθέσιμο βιντεοληπτικό υλικό της βάσης, σε μία προσπάθεια επίσης να διαπιστωθεί τι μπορεί να έχει συμβεί. Το μόνο σίγουρο είναι στον συγκεκριμένο χώρο είναι πολύ συγκεκριμένα τα άτομα που έχουν πρόσβαση και αποτελούν τον στενό κύκλο των υπόπτων προς εξέταση και αυτοί είναι σίγουρα λιγότεροι από δέκα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για βαρύ οπλισμό σε έτοιμα πακέτα για τις ειδικές δυνάμεις του Π.Ν. και η απώλεια που διαπιστώθηκε κατά την παράδοση-παραλαβή της αποθήκης στον νέο υπεύθυνο, αφορά δύο αντιαρματικά, οπλοβομβίδες, χειροβομβίδες, βραδύκαυστα φιτίλια και υπάρχουν πληροφορίες ακόμα και για νάρκες κατά προσωπικού.

Η απώλεια ενός τόσο ευαίσθητου πολεμικού υλικού είναι λογικό να έχει προκαλέσει την ενεργοποίηση των Αρχών για να διαπιστωθεί όσο το δυνατό πιο σύντομα η αλήθεια πίσω από αυτή την ανακάλυψη και στην Αστυνομία είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όπως οφείλουν, για τις εκτιμήσεις γύρω από τι έχει συμβεί και με τι κίνητρα και δεν προτρέχουν χωρίς αποδείξεις να χαρακτηρίσουν το είδος της περίπτωσης με την οποία έχουν να κάνουν.

Επισημαίνουν όμως ότι οι αριθμοί των απολεσθέντων πυρομαχικών είναι τέτοιοι που δεν καθιστούν άμεσα εμπορεύσιμα τα υλικά αυτά σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, μπορούν όμως να καταστούν εμπορεύσιμα ανά κομμάτι και σε πλήθος κατευθύνσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Άμυνα, Λέρος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ευ. Αποστολάκης στο Νews 24/7: H καταγραφή των οπλικών συστημάτων γίνεται κάθε μέρα

Λέρος: Νάρκες και εκρηκτικές ύλες μεταξύ των κλοπιμαίων από τη ναυτική βάση

Λέρος: Στο "εσωτερικό" της ναυτικής βάσης εστιάζει η Αντιτρομοκρατική

SHARE:

24Media Network