Λιγότερα τα τροχαία ατυχήματα κατά τη φετινή περίοδο του Αυγούστου

Εθνική οδός
Εθνική οδός EUROKINISSI

Η μείωση στα θανατηφόρα ανέρχεται σε ποσοστό περίπου 28%, ενώ αισθητά μειώθηκε και ο συνολικός αριθμός των παθόντων

Λιγότερα είναι τα τροχαία ατυχήματα που καταγράφηκαν φέτος, κατά το μήνα Αύγουστο σε όλη την επικράτεια, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2015. Συνολικά, σημειώθηκαν 911 ατυχήματα, έναντι 1.093, που είχαν καταγραφεί τον Αύγουστο του 2015. Η μείωση στα θανατηφόρα τροχαία ανέρχεται σε ποσοστό 27,7%, ενώ στα σοβαρά τροχαία ατυχήματα αγγίζει το 39%.

Πιο αναλυτικά σημειώθηκαν 73 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα έναντι 101 (28 λιγότερα), 73 σοβαρά τροχαία ατυχήματα έναντι 119 (46 λιγότερα), 765 ελαφρά τροχαία ατυχήματα έναντι  873 (108 λιγότερα).

Αξιοσημείωτη είναι και η μείωση του συνολικού αριθμού των παθόντων, σε ποσοστό που ξεπερνά το 17%, καθώς επίσης και η κατά 27% μείωση του αριθμού των θανόντων από τροχαία ατυχήματα, κατά το φετινό Αύγουστο.

Πιο συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά τους παθόντες καταγράφηκαν 29 λιγότεροι θανόντες, 53 λιγότεροι βαριά τραυματίες, 175 λιγότεροι ελαφρά τραυματίες. Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου η Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχεδίασε και εφαρμόζει ολοκληρωμένο πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης και οδικής ασφάλειας σε όλη τη χώρα. Υπενθυμίζεται, ότι και το διάστημα του εορτασμού του 15Αυγουστου σημειώθηκαν ανάλογα αποτελέσματα με λιγότερα τροχαία ατυχήματα.

SHARE: