Lockdown: Aνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου – Τι θα ισχύει με την κυκλοφορία το Πάσχα

Lockdown: Aνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου – Τι θα ισχύει με την κυκλοφορία το Πάσχα
Κλειστή επιχείρηση εστίασης λόγω lockdown Shutterstock

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων κατέληξε στην εισήγηση για άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης σ εξωτερικούς χώρους στις 3 Μαΐου.

Παρά τις διαφωνίες που εξέφρασε σημαντική μερίδα των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η πλειοψηφία αυτών υποστήριξε το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης στις 3 Μαΐου. Έτσι μετά από 6 μήνες αναμένεται και πάλι να λειτουργήσουν “τραπεζάκια έξω” με αποστάσεις και περιορισμούς καθήμενων πελατών.

Η Επιτροπή η οποία ακόμη συνεδριάζει, φαίνεται ότι κατέληξε στην εισήγηση αυτή καθώς θεωρεί την κίνηση αυτή ως μια προσπάθεια αποσυμπίεσης των “άτακτων” συναθροίσεων σε υπαίθριους χώρους, δημιουργώντας εστίες υπερμετάδοσης.

Επισημαίνεται, πως η άρση του εν λόγω περιορισμού θα επαναξιολογηθεί και την επόμενη εβδομάδα, με βάση και τα πλέον πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα. Δηλαδή επί της ουσίας η Επιτροπή δίνει “πράσινο” φως με επιφυλάξεις. Βέβαια αυτό είναι κάτι που δεν ικανοποιεί του επιχειρηματίες διότι χρειάζονται ένα σημαντικό χρονικό διάστημα ώστε να προετοιμάσουν το άνοιγμα όπως και επίσης και η Κυβέρνηση ώστε να παρέχει τις σχετικές ενισχύσεις.

Κλειδί επίσης και για το εν λόγω άνοιγμα είναι τα self test τα οποία θα πρέπει να πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα. Ήδη η σχετική πλατφόρμα είναι ανοιχτή και από τις 25 Απριλίου και μετά θα μπορούν οι εργαζόμενοι να περνούν το αποτέλεσμα του ελέγχου.

Επίσης φαίνεται να κλειδώνει και το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων στις 10/4, όπως επίσης και η παράταση της κυκλοφορίας κατά μία ώρα τη Μεγάλη Εβδομάδα και κατά δύο ώρες (μέχρι τις 11 το βράδυ) από την ημέρα του Πάσχα και μετά.

Επίσης στις 14/5 θα ανοίξουν και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις μιας και θεωρείται η 15η Μαϊου η ημερομηνία που ανοίγει και ο τουρισμός.

Σχετικά με τις συγκεντρώσεις το Πάσχα, όπως έχει ήδη διαρρεύσει από μέρες θα επιτρέπονται συγκεντρώσεις σε σπίτια έως 9 άτομα ή 12 αν είναι σε εξωτερικό χώρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα