Lockdown: Οι πολίτες συνεπείς, το κράτος εκδράμει

Lockdown: Οι πολίτες συνεπείς, το κράτος εκδράμει
Η έρημη πλατεία Μοναστηρακίου, μετά τις 18:00 του Σαββάτου 6/2

Άδειοι είναι οι δρόμοι της Αθήνας από τις 18:00 του Σαββάτου, σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή και ενώ η σχετική ΚΥΑ δημοσιεύθηκε μιάμιση ώρα μετά την έναρξη ισχύος τους.

Έρημη πόλη θυμίζει η Αθήνα από τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, ώρα που επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η πλατεία Κλαυθμώνος
Η πλατεία Κλαυθμώνος

 

Οι πολίτες φέροντας στο ακέραιο το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί φρόντισαν να εναρμονιστούν με τις συστάσεις, όπως κατέγραψε ο ρεπόρτερ του News 24/7, Μάνος Φραγκιουδάκης από το κέντρο της Αθήνας.

Το Πεδίο του Άρεως, άδειο το απόγευμα του Σαββάτου

 

Σημειώνεται πως το ρεπορτάζ για όσα επικρατούσαν στους δρόμους της Αθήνας έγινε μεταξύ 18:00 και 19:30 οπότε δεν είχε ακόμα δημοσιευθεί καν το ΦΕΚ, με τα νέα μέτρα. Πρακτικά η κυβέρνηση είχε ζητήσει από τους πολίτες να τηρήσουν ένα μέτρο, το οποίο δεν είχε καμία νομική υπόσταση μέχρι και μιάμιση ώρα από την έναρξη της ισχύος του.

H Πανεπιστημίου και η Πλατεία Ομονοίας 2/6/2021

Την ώρα λοιπόν, που οι πολίτες καλούνται να εφαρμόσουν μέτρα η αποτελεσματικότητα των οποίων παραμένει αμφισβητούμενη, η κυβέρνηση αμελεί ακόμη και για το ελάχιστο, την θεσμοθέτησή τους.

Μπλόκο της αστυνομίας στο Σύνταγμα 6/2/2021

 

Η ολιγωρία της κυβέρνησης στην δημοσίευση της ΚΥΑ είναι το τρίτο περιστατικό μέσα σε λίγες μόλις ώρες, που καταδεικνύει την αδυναμία της να διαχειριστεί την πανδημία και την παντελή απουσία ενσυναίσθησης απέναντι στους πολίτες που επί έναν χρόνο παλεύουν με τις οικονομικές, ψυχολογικές και κοινωνικές της επιπτώσεις.

Η συμμετοχή του πρωθυπουργού, συνεπικουρούμενου από στελέχη της κυβέρνησης σε γλέντι στο σπίτι γαλάζιου βουλευτή στην Ικαρία, το επικό μπρος-πίσω με την απαγόρευση του take-away είναι τα άλλα δύο.

Η πλατεία Κλαυθμώνος
Η πλατεία Κλαυθμώνος

 

Οι εικόνες της απογευματινής Αθήνας έρχονται σε τόσο εμφατική αντίθεση με τα γλέντια στην Ικαρία και τις πανηγυρικές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης περί διόρθωσης των λαθών και καθιστούν πλέον σαφές ποιοι τηρούν πραγματικά υπεύθυνοι στάση απέναντι στην πανδημία και ποιοι αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα