Λύση για να εκταμιευθούν άμεσα πέντε εκατ. ευρώ για τους σεισμοπαθείς ζητά ο Γιάννης Σγουρός

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ JOHANNES HAHN KAI ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟΥ  (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI)
ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ JOHANNES HAHN KAI ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟΥ (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Με επιστολή του προς τον Αντώνη Σαμαρά, ο Γ. Σγουρός ζητά να βρεθεί λύση άμεσα ώστε να εκταμιευθούν πέντε εκατ. ευρώ για τους σεισμοπαθείς στην Κεφαλονιά

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ.κ. Α. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλο, απέστειλε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός, σχετικά με την προσφορά 5 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό της Περιφέρειας Αττικής για τη στήριξη των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς.

Ο κ. Σγουρός ζητά την εξεύρεση πρόσφορης νομικά λύσης, που θα επιτρέψει την εκταμίευση των χρημάτων από την Περιφέρεια Αττικής και θα εξασφαλίσει ότι τα χρήματα θα φθάσουν έγκαιρα στον τελικό τους προορισμό.

Όπως σημειώνει ο Περιφερειάρχης Αττικής στην επιστολή του, για να γίνει αυτό απαιτείται σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει τη μεταφορά τους, είτε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, είτε την κατάθεσή τους σε Ειδικό Λογαριασμό που θα δημιουργηθεί για τους σεισμοπαθείς.

Και διευκρινίζει ότι τα χρήματα προορίζονται για την κάλυψη άμεσων αναγκών των κατοίκων του νησιού, προμήθεια υγειονομικού υλικού και επισκευές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φυσικές καταστροφές
SHARE:

24Media Network