Μάγδα Φύσσα: Επέστρεψε στη δουλειά και στέλνει μήνυμα ανθρωπιάς από τη νέα της θέση ως τραπεζοκόμος

Μάγδα Φύσσα: Επέστρεψε στη δουλειά και στέλνει μήνυμα ανθρωπιάς από τη νέα της θέση ως τραπεζοκόμος
Η Μάγδα Φύσσα Menelaos Myrillas / SOOC

Η Μάγδα Φύσσα επέστρεψε στην αγορά εργασίας ως τραπεζοκόμος στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κερατσινίου. "Το σημαντικότερο για μένα είναι όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ανάγκη να μην χάσουν την αξιοπρέπειά τους" δήλωσε.

Η Μάγδα Φύσσα προσλήφθηκε στις 6 Μαρτίου μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κερατσινίου.

Η ίδια ήταν άνεργη από το 2013, όταν δολοφονήθηκε ο γιος της, Παύλος, από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, και για πρώτη φορά φέτος ειδοποιήθηκε από τον ΟΑΕΔ για προσφορά εργασίας ως τραπεζοκόμος στις δομές παροχής συσσιτίων του Δήμου.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Αυγή, η Μάγδα Φύσσα, η μάνα του αντιφασιστικού κινήματος της χώρες, δήλωσε:

“Δουλεύω εδώ από τις 6 Μαρτίου και προσλήφθηκα μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Ένας συν ένας χρόνος εργασίας. Ήμουν άνεργη από το 2013. Για πρώτη φορά φέτος ειδοποιήθηκα από τον ΟΑΕΔ για προσφορά εργασίας: τραπεζοκόμος στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου.

Αν αρνηθείς τρεις φορές την προσφερόμενη εργασία, διαγράφεσαι από τα μητρώα του ΟΑΕΔ. Οι ανάγκες της οικογένειας είναι πολλές, αλλά ήμουν και έτοιμη πια για να επιστρέψω σε δουλειά. Γνώριζα για τα συσσίτια του δήμου, αλλά δεν τα είχα επισκεφθεί ποτέ.

Εδώ η λέξη-κλειδί είναι το “μαζί”. Λες και το σύμπαν συνηγορεί και βοηθά όλη η ομάδα εδώ να δουλεύει με αγάπη, σύμπνοια, φροντίδα, αλληλεγγύη και να μην το αντιλαμβάνεται ως αγγαρεία. Φροντίζουμε όλοι μας όσοι παίρνουν ένα πιάτο φαγητό από τα χέρια μας να μην αισθάνονται άβολα που έφτασαν σ’ αυτή την ανάγκη. Να μην έχουν ενοχή. Το κράτος τους οδήγησε σ’ αυτή την ανημποριά. Αυτό έχει την ευθύνη για την αδυναμία τους. Δεν φταις εσύ, τους λέμε, που είσαι εδώ.

Το σημαντικότερο για μένα είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ανάγκη να μην χάσουν την αξιοπρέπειά τους. Εγώ νομίζω πως κάτι κάνω εδώ, κάτι προσφέρω στον άνθρωπο. Μόνο που αυτές τις υπηρεσίες και τις δομές που έχει ο δήμος όφειλε να τις έχει το κράτος. Να μην εξαρτάται το λεγόμενο κοινωνικό κράτος από χορηγίες και δωρεές πλουσίων…

Η μεγαλύτερή μου χαρά ήταν όταν τις γιορτές ένας ωφελούμενος των συσσιτίων έφερε σε όλους εμάς τους εργαζόμενους δωράκια εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του και το ευχαριστώ. Με το ένα χέρι έπαιρνε την μπλε σακούλα της αλληλεγγύης και με το άλλο επέστρεφε τη αγάπη του. Μεγαλείο!”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα