Β. Μάγγος: Στον Συνήγορο του Πολίτη το πόρισμα και τα στοιχεία της ΕΔΕ για το θάνατό του

Β. Μάγγος: Στον Συνήγορο του Πολίτη το πόρισμα και τα στοιχεία της ΕΔΕ για το θάνατό του
Βασίλης Μάγγος Facebook Βασίλη Μάγγου

Μετά την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, η ΕΛΑΣ ενημέρωσε ότι η δικογραφία για την υπόθεση του Βαγγέλη Μάγγου βρίσκεται στα χέρια του Συνηγόρου του Πολίτη.

Στον Συνήγορο του Πολίτη έχει διαβιβαστεί για περαιτέρω διερεύνηση, η διοικητική δικογραφία για τον θάνατο του 26χρονου Βασίλη Μάγγου, ένα μήνα μετά την κακοποίηση του από αστυνομικούς στο Βόλο, τον Ιούλιο του 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Σημειώνεται ότι στην υπόθεση αυτή αναφέρθηκε την Παρασκευή στην Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, μετά από επιστολή που έλαβε από τον πατέρα του 26χρονου.

Στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ τονίζεται ότι η ΕΔΕ που διενεργήθηκε για την υπόθεση «ολοκληρώθηκε σε χρόνο συντομότερο από τον συνήθως απαιτούμενο χρόνο παρόμοιων υποθέσεων» και παραδόθηκε στο Αρχηγείο στις 23-2-2021.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

«Σε συνέχεια της από 14-07-2020 Ανακοίνωσης, σχετικά με την κατάληξη 26χρονου ημεδαπού στον Βόλο, ανακοινώνεται ότι η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργήθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, ολοκληρώθηκε την 23-02-2021 και υποβλήθηκε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αντίγραφα της διοικητικής δικογραφίας, με το συνημμένο φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό, διαβιβάστηκαν άμεσα στον Συνήγορο του Πολίτη για τα περαιτέρω.

Σημειώνεται ότι η διοικητική διερεύνηση, παρά την πολυπλοκότητα της υπόθεσης, ολοκληρώθηκε σε χρόνο συντομότερο από τον συνήθως απαιτούμενο χρόνο παρόμοιων υποθέσεων».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα