Σε ύφεση η φωτιά στα Χανιά

Σε ύφεση η φωτιά στα Χανιά

Η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε εξοχική κατοικία, ενώ οι άνεμοι δυσκολεύουν την προσπάθειά της πυροσβεστικής για την κατάσβεσή της.

Χορτολιβαδική δασική έκταση και ελαιόδεντρα έχουν καεί από τη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 2 μ. μ. σε ορεινό σημείο της δημοτικής Ενότητας Πελεκάνου του Δήμου Κανδάνου – Σελίνου κοντά στην περιοχή “Μουστάκο”.

Στο σημείο της πυρκαγιάς επιχείρησαν κάνοντας ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, ενώ στην μάχη με τις φλόγες “
“ρίχτηκαν” 25 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πυροσβέστες από τις αντίστοιχες υπηρεσίες Χανίων και Ρεθύμνου, δύο πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρες του τοπικού δήμου και ιδιωτών, μηχανήματα εργολάβων καθώς και εθελοντές.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, η πυρκαγιά εξελίχθηκε σε δύσβατη περιοχή μέσα σε χαράδρα και κινήθηκε ανατολικά προς την περιοχή της Σκλαβοπόύλας προκαλώντας ζημιές και σε εξοχική κατοικία ενώ το έργο της κατάσβεσης που δυσκόλευαν οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή συντόνιζε ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Κρήτης, Δημοσθένης Μπουντουράκης. Στην περιοχή εξακολουθούν να βρίσκονται και να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που προσπαθούν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά πριν νυχτώσει.

Αργά το απόγευμα η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Τη μάχη με τις φλόγες έδωσαν 25 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 44 άνδρες, δύο πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρα οχήματα δήμων, μηχανήματα ιδιωτών εργολάβων και ομάδες εθελοντών. Το έργο της πυρόσβεσης συντόνιζε ο διοικητής των Π.Υ Περιφέρειας Κρήτης Δημοσθένης Μπουντουράκης. Στο σημείο της πυρκαγιάς θα παραμείνουν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας οχήματα και προσωπικό της Π.Υ. ώστε να ελέγξουν όλες τις εστίες καθώς και τον κίνδυνο τυχόν αναζωπυρώσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα