Φωτιές: Ολονύχτια μάχη σε Άγιος Όρος και Κόνιτσα Ιωαννίνων – Καλύτερη η εικόνα στη Χαλκίδα

Φωτιές: Ολονύχτια μάχη σε Άγιος Όρος και Κόνιτσα Ιωαννίνων – Καλύτερη η εικόνα στη Χαλκίδα
Πυροσβεστική Υπηρεσία (φωτό αρχείου) Kyriakos Finas / SOOC

Σε εξέλιξη η φωτιά στο Άγιο Όρος χωρίς να απειλείται κάποιο μοναστήρι, όπως και η φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Κόνιτσα Ιωαννίνων. Βελτιωμένη εικόνα στη Χαλκίδα.

Τις 57 έφτασαν οι φωτιές που έχουν ξεσπάσει το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων, οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν από την Πυροσβεστική άμεσα και στο αρχικό τους στάδιο.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Άγιο Όρος, πλησίον των Ιερών Μονών Δοχειαρίου και Κωνσταμονίτου. Επιχειρούν 88 πυροσβέστες με τέσσερεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 οχήματα.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε χαμηλή και μικτή βλάστηση στην περιοχή Καλογρίτσα Χαλκίδας κοντά στο Νοσοκομείο της πόλης, επιχειρούν 41 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 15 οχήματα.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές καθώς και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το πύρινο μέτωπο έχει πάρει διαστάσεις, είναι κοντά στον αστικό ιστό, ωστόσο έως τώρα δεν έχει απειλήσει σπίτια και επιχειρήσεις.

Σε εξέλιξη παραμένει και η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση, σε δύσβατο σημείο, στην περιοχή Αμάραντος (θέση Λεύκα) στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, όπου επιχειρούν 26 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, και τέσσερα οχήματα.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κατά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου σε δασική έκταση στην Βασιλική Λακωνίας είναι οριοθετημένη. H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς σήμερα το μεσημέρι σε αγροτική έκταση στην περιοχή Μικρό Τύμπανο Ξάνθης είναι επίσης οριοθετημένη και επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα