Μαλαματίνα: Σοβαρά επεισόδια στο εργοστάσιο – Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει επίθεση από τα ΜΑΤ

Μαλαματίνα: Σοβαρά επεισόδια στο εργοστάσιο – Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει επίθεση από τα ΜΑΤ
ΠΑΜΕ

Τρεις εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην είσοδο του εργοστασίου της Μαλαματίνας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο.

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν το πρωί της Τετάρτης (31/8) στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνα» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης μεταξύ απεργών και της αστυνομίας με αποτέλεσμα τρεις εργαζόμενοι να μεταφερθούν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο ενώ τόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος αλλά και το ΠΑΜΕ καταγγέλλουν οτι τα ΜΑΤ χτύπησαν εργαζόμενους, βουλευτές και τον πρόεδρο του Σωματείου.

Επεισόδια στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνα» Eurokinissi

Οι εργαζόμενοι είχαν περιφρούρηση -όπως κάθε μέρα- και όταν ήρθε το λεωφορείο με απεργοσπάστες -κατά τους απεργούς- επενέβη, όπως καταγγελουν, η αστυνομία για να σπάσει τον κλοιό.

Επεισόδια στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνα» Eurokinissi

Ακολούθησε συμπλοκή, σύμφωνα με το voria.gr με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών με αποτέλεσμα εργαζόμενοι να αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, σε ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για “επέμβαση των ΜΑΤ” κατα την οποία “χτυπήθηκαν εργαζόμενοι, βουλευτές και ο πρόεδρος του σωματείου”.

Οι εργαζόμενοι απεργοί παραμένουν στην είσοδο του εργοστασίου ενώ στο σημείο υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης

Σε ανακοίνωσή του για το θέμα το ΚΚΕ επισήμανε: Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της κυβέρνησης με ΜΑΤ, γκλοπ και χημικά εναντίον των απεργών στη «Μαλαματίνα» και όσων τους συμπαραστέκονται, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον πέντε εργαζομένων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν διστάζει, μπροστά στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματιών, να ξυλοφορτώνει τους εργαζόμενους που διεκδικούν το δικαίωμά τους στη δουλειά, σε αξιοπρεπή μισθό και συλλογικές συμβάσεις.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Να αποσυρθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις. Να παρέμβει η κυβέρνηση για την επιστροφή των απολυμένων στη δουλειά τους και να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας.

Το ΚΚΕ βρίσκεται από την πρώτη στιγμή με τα μέλη, τα στελέχη και τους βουλευτές του έξω από το εργοστάσιο στο πλάι των απεργών. Θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις να συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των απεργών της «Μαλαματίνα».

ΠΑΜΕ: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει πως ένας από τους τραυματίες είναι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) και στέλεχος του ΠΑΜΕ Γιάννης Φραγγίδης.

Το ΠΑΜΕ καλεί την Κυβέρνηση “να ανακαλέσει τις δυνάμεις καταστολής και να παρέμβει για την επιστροφή των απολυμένων!”.

ΠΑΜΕ

Όλη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

“Η βίαιη επίθεση της Κυβέρνησης με ΜΑΤ και χημικά ενάντια στους απεργούς στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ έχει ως αποτέλεσμα τραυματισμούς πολλών εργαζομένων μεταξύ των οποίων και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) και στέλεχος του ΠΑΜΕ Γιάννη Φραγγίδη.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ως Εδώ!

ΤΩΡΑ η Κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δυνάμεις καταστολής και να παρέμβει για την επιστροφή των απολυμένων!

Οι εργαζόμενοι δεν θα αποδεχτούμε να μας φορέσουν νέες αλυσίδες Κυβέρνηση, Χατζηδάκης, Σκρέκας, Εργοδοσία! “

Τι αναφέρει η Οινοποιία Μαλαματίνα

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία κάνει λόγο για “μικρή ομάδα συνδικαλιστών” που “εμποδίζουν παράνομα τη λειτουργία της Οινοποιητικής Μονάδας στο Καλοχώρι” . Υπογραμμίζει οτι “αρνούνται ασκώντας βία την είσοδο των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της ιστορικής επιχείρησης, στηρίζοντας μόνο τα δικά τους προνόμια σε βάρος των συμφερόντων της πλειοψηφίας των εργαζομένων”.

Ολη η ανακοίνωση της εταιρείας

“Συνεχίζεται ο παράνομος αποκλεισμός των εγκαταστάσεων της Μαλαματίνας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, από μια μικρή ομάδα συνδικαλιστών, οι οποίοι επιμένουν να απαιτούν να μην εφαρμοστεί το πρόγραμμα λειτουργικού εκσυγχρονισμού της επιχείρησης.

Ασκώντας για μια ακόμη φορά βία, το πρωί της Τετάρτης 31 Αυγούστου, η συγκεκριμένη ομάδα συνδικαλιστών – με τη συνδρομή ατόμων που δεν έχουν καμία σχέση με την εταιρία – εμπόδισε με απειλές και προπηλακισμούς, τους εργαζομένους και τα διοικητικά στελέχη της εταιρείας που ήθελαν να εργαστούν, να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις της οινοποιητικής μονάδας.

Είναι αυτοί οι συνδικαλιστές που θέλουν να πληρώνονται χωρίς να εργάζονται.

Είναι αυτοί οι συνδικαλιστές που αρνήθηκαν την μεταφορά των οδηγών και βοηθών οδηγών σε άλλα τμήματα της εταιρείας προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση της Διοίκησης αφενός για το κλείσιμο του ζημιογόνου τμήματος Διάθεσης και αφετέρου την περαιτέρω ανάπτυξη άλλων τμημάτων της επιχείρησης που θα οδηγήσει μεσοπρόθεσμα σε διπλασιασμό των θέσεων εργασίας.

Είναι αυτοί οι συνδικαλιστές που θέλουν να συνδιοικούν, όπως έκαναν με τον προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς και οδήγησαν την εταιρεία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Με τη στάση τους αποδεικνύουν ότι αδιαφορούν για τη βιωσιμότητα μιας ιστορικής επιχείρησης όπως η ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, η οποία τα τελευταία χρόνια και μετά την είσοδο των νέων επενδυτών έχει μπει σε τροχιά εξυγίανσης. Δεν νοιάζονται για το βιοπορισμό και το εισόδημα 90 εργαζομένων στην εταιρεία, αλλά και περισσότερων από 1.000 αμπελουργών και 300 συνεργατών προμηθευτών που συνδέονται άμεσα με τη λειτουργία της.

Ως εταιρεία, απευθύνουμε έκκληση στην Πολιτεία να διασφαλίσει τη νομιμότητα, να προστατέψει την υγιή επιχειρηματικότητα και να εξασφαλίσει το δικαίωμα στην εργασία της πλειοψηφίας των εργαζομένων, που θέλουν να εργαστούν και να κρατήσουν την Οινοποιία ανοικτή.

Καλούμε όλα τα κόμματα και το πολιτικό προσωπικό τους να σεβαστούν την ιστορία της επιχείρησης και την προσπάθεια της νέας ιδιοκτησίας να την αναπτύξει , καθώς και το δικαίωμα των εργαζομένων της για αξιοπρεπή εργασία και εισόδημα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα