Μάνδρα: Ακατάλληλη δικαστική αίθουσα προκαλεί την οργή δικηγόρων και μαρτύρων

Μάνδρα: Ακατάλληλη δικαστική αίθουσα προκαλεί την οργή δικηγόρων και μαρτύρων
Δίκη για τους υπεύθυνους της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα Αττικής πριν από δύο χρόνια, που προκάλεσε ανθρώπινες απώλειες και τεράστιες καταστροφές. Eurokinissi

Οι παράγοντες της δίκης συγκεντρώθηκαν σε ακατάλληλη αίθουσα, η οποία δεν κάλυπτε τις ανάγκες των περισσοτέρων από 200 ατόμων που συμμετείχαν στη διαδικασία.

Την αγανάκτηση δικηγόρων και μαρτύρων προκάλεσε η επιλογή της δικαστικής αίθουσας στην οποία θα εκδικαστεί η υπόθεση για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα. Για δεύτερη φορά οι παράγοντες της δίκης συγκεντρώθηκαν σε ακατάλληλη αίθουσα, που και πάλι δεν κάλυπτε τις ανάγκες των περισσότερων από 200 ατόμων, τα οποία συμμετέχουν στη διαδικασία.

Αν και είχε προβλεφθεί η τοποθέτηση περισσοτέρων εδράνων, ωστόσο η κίνηση αυτή δεν ήταν ικανοποιητική αφού αρκετοί συνήγοροι περίμεναν χωρίς έδρανο. Η κατάσταση έδειξε την αδυναμία κάλυψης των αναγκών, με την έδρα να εξηγεί ότι ήδη βρίσκονταν στη μεγαλύτερη αίθουσα του Πρωτοδικείου και μόνη λύση ήταν η διεξαγωγή στο Μέγαρο του Εφετείου Αθηνών.

Το δικαστήριο προχώρησε σε νέα διακοπή για τις 18 Φεβρουαρίου 2020 ώστε η δίκη για το θάνατο 25 πολιτών το Νοέμβριο του 2017, να συνεχιστεί στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας.

Με την ανακοίνωση της διακοπής, μάρτυρας που βρισκόταν στο κοινό αντέδρασε έντονα.

«Θα χάνουμε τη δουλειά μας κάθε φορά; Έχουμε και ένα μεροκάματο» ήταν η αντίδραση ενός μάρτυρα, μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας, ο οποίος πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζατε ότι θα ήμασταν 200 άνθρωποι; Σήμερα το μάθατε;».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα