Δασκαλάκης για Πισπιρίγκου: “Κάθε φορά που της έλεγα να χωρίσουμε αντιδρούσε με απειλές”

Δασκαλάκης για Πισπιρίγκου: “Κάθε φορά που της έλεγα να χωρίσουμε αντιδρούσε με απειλές”
Μάνος Δασκαλάκης intime

Το κίνητρο για τον θάνατο του κάθε παιδιού ζήτησε ο Αλέξης Κούγιας να του διευκρινίσει ο Μάνος Δασκαλάκης κατά την ακροαματική διαδικασία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας που βαρύνει τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Αποκλειστικά για την Τζωρτζίνα είπα πως ο θάνατός της ήταν για λόγους εκδίκησης» τόνισε ο Μάνος Δασκαλάκης απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου Αλέξη Κούγια, ο οποίος υπέβαλλε στον μάρτυρα ερωτήσεις για τα κίνητρα της κατηγορουμένης όταν στράφηκε κατά των παιδιών τους.

Το δικαστήριο, με μειοψηφία της προέδρου, επέτρεψε στον συνήγορο να ρωτήσει τον Μάνο Δασκαλάκη για για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών του, της Μαλένας και της Ίριδας, καθώς οι θάνατοί τους είναι άλλη δικογραφία από αυτήν που εξετάζει το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο και αφορά στην απόπειρα και στην ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας.

Ο κ. Δασκαλάκης είπε στο δικαστήριο απαντώντας σε σχετική ερώτηση του συνηγόρου της 34χρονης, πως τα περί «εκδίκησης» ως κίνητρο τα είπε μόνο για την Τζωρτζίνα, συμπληρώνοντας πως «είναι μία εικασία. Όπως και ότι το πένθος θα μας έφερνε πιο κοντά».

Αλ. Κούγιας: «Αυτό δεν το έχετε πει ξανά. Έχετε καταθέσει πως σας είχε απειλήσει πως θα σας πάρει τα παιδιά. Πώς συνδυάζετε το ότι θα σας πάρει τα παιδιά με το ότι τα σκότωσε;»

Μ. Δασκαλάκης: «Δεν τα είδα ξανά τα παιδιά. Η ίδια κατάληξη είναι.»

Αλ. Κούγιας: «Ποιο ήταν το κίνητρό της, όταν σκότωσε τη Μαρία Ελένη την περίοδο που ήσασταν αγαπημένοι;»

Μ. Δασκαλάκης: «Μας είπαν οι γιατροί πως η Μαλένα θα έπρεπε να μείνει στην Αθήνα κι εγώ θα έπρεπε να πάω στην Πάτρα για να δουλέψω.»

Αλ. Κούγιας: «Άρα το κίνητρό της για τη Μαρία Ελένη, ήταν για να πάει στην Αθήνα;»

Μ. Δασκαλάκης: «Για να μην παραμείνει στην Αθήνα.»

Αλ. Κούγιας: «Δηλαδή εσείς θα μένατε μόνος στην Πάτρα και θα κάνατε τι;»

Μ. Δασκαλάκης: «Μπορεί επειδή θα έμενα μόνος και θα έκανα ό,τι ήθελα. Είχε προηγηθεί η εξωσυζυγική σχέση που είχα το 2018.»

Αλ. Κούγιας: «Την Ίριδα γιατί;»

Μ. Δασκαλάκης: «Είχαμε χωρίσει, ήμασταν σκοτωμένοι.»

Αλ. Κούγιας: «Γιατί δηλαδή;»

Μ. Δασκαλάκης: «Για να με γυρίσει κοντά της.»

Αλ. Κούγιας: «Είχατε πει μία εκδοχή πως σκότωσε την Τζωρτζίνα επειδή της ήταν βάρος;»

Μ. Δασκαλάκης: «Είχα πει πως εκείνη μου είπε, ενώ ήμασταν στο σπίτι μας στην Πάτρα, “ποιος θα με θέλει εμένα με ένα τετραπληγικό παιδί”».

Αλ. Κούγιας: «Αυτή η φράση ειπώθηκε πριν έρθει το παιδί στην Αθήνα, στο νοσοκομείο;»

Μ. Δασκαλάκης: «Ναι πριν.»

Αλ. Κούγιας: «Άρα το κίνητρό της είναι να σκοτώσει το παιδί της για να μην έχει το βάσανο;»

Μ. Δασκαλάκης: «Γύρω στις 13-15 Γενάρη έχω κάνει συζήτηση μαζί της, ότι θα φύγω από το σπίτι και εκεί ξεκίνησαν όλα.»

Αλ. Κούγιας: «Άρα δεν ισχύει αυτό με το “ποιος θα με θέλει εμένα;”»

Μ. Δασκαλάκης: «Εντελώς τυχαία τα προβλήματα ξεκίνησαν τρεις ημέρες μετά… Όλα αυτά έκατσα και τα σκέφτηκα πολύ αργότερα, από τον Οκτώβριο του 2022 και μετά.»

Με αφορμή ερωτήσεις του συνηγόρου σχετικά με μηνύματα που αντάλλασε το ζευγάρι την επίμαχη περίοδο, το δικαστήριο έκρινε, μετά και απο σχετική παρέμβαση της Εισαγγελέως, ότι θα πρέπει να αναζητήσει το σύνολο του επίμαχου υλικού που υπάρχει με την μορφή cd στη δικογραφία.

Οι ερωτήσεις της υπεράσπισης της 34χρονης, αφορούσαν συγκεκριμένα μηνύματα, από τα οποία κατά τον κ. Κούγια διαφαίνεται πως η σχέση του ζευγαριού δεν είχε την εικόνα “διάλυσης” που μεταφέρει ο κ. Δασκαλάκης και πως ο μάρτυρας επεδίωκε να διατηρήσουν τη σχέση τους, εκφράζοντας την αγάπη και τον θαυμασμό του στην 34χρονη. Για τα μηνύματα που επέλεξε η υπεράσπιση, ο μάρτυρας είπε πως είναι αποσπασματικά και πως πλην αυτών, που δηλώνουν τρυφερότητα, υπάρχουν και άλλα που αφορούν ξεσπάσματα ζήλιας της κατηγορουμένης.

Ο μάρτυρας δηλώνοντας πως εκείνη την περίοδο «υποκρινόταν», είπε πως όλα αυτά ήταν «μεγάλα λόγια και προσπάθεια να ξανά είμαστε μαζί« ενώ για κοινές τους φωτογραφίες, ενώ η Τζωρτζίνα ήταν παραπληγική είπε πως «ήταν η μάνα των παιδιών μου».

Αλ. Κούγιας: «Πόσα χρόνια θα κράταγε αυτή η υποκρισία;»

Μ. Δασκαλάκης: «Όσα! Για να είμαι δίπλα στο παιδί μου… Έχω μείνει για το καλό του παιδιού μου. Κάθε φορά που της έλεγα να χωρίσουμε αντιδρούσε με απειλές και έλεγε ότι δεν θα ξαναδώ τα παιδιά μου.»

Η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη θα συνεχιστεί την προσεχή Παρασκευή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα