Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Γιατί το δικαστήριο απέρριψε την αίτησή της κατά του Νίκου Κουρή

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Γιατί το δικαστήριο απέρριψε την αίτησή της κατά του Νίκου Κουρή
Η κόρη του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα EUROKINISSI

Η κόρη του παγκοσμίου φήμης μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, έχασε τη "μάχη" των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει κατά του Νίκου Κουρή για τη χρήση του ονόματος του πατέρα της από τον ίδιο.

Την απόρριψη ως απαράδεκτη της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η κόρη του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, κατά του Νίκου Κουρή, αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Με την υπ’ αριθμ. 1555/2022 απόφασή του, έκρινε ότι η αίτηση θα έπρεπε να απορριφθεί ως απαράδεκτη λόγω αοριστίας. Κι αυτό γιατί η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, η οποία δεν παραστάθηκε στη συζήτηση ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, δεν εξήγησε επαρκώς στο δικόγραφο με ποιον τρόπο προσβάλλονται τα κληρονομικά και πνευματικά της δικαιώματα από τον Νίκο Κουρή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, ο ισχυρισμός της Μαργαρίτας Θεοδωράκη ότι με τα ασφαλιστικά μέτρα “‘θα βραδύνει’ η τυχόν έκδοση οριστικής απόφασης επί μίας αγωγής που δεν εξειδικεύει αν έχει ασκήσει ή προτίθεται στο μέλλον να ασκήσει, δεν συνιστά λόγο για λήψη ασφαλιστικών μέτρων”. Επίσης κατά το δικαστήριο, η αιτούσα “ουδόλως εξειδικεύει πως συντελείται προσβολή των κληρονομικών ή πνευματικών της δικαιωμάτων βάση πλέον της ιδιότητας ως νόμιμου κληρονόμου του πατρός της, αφού η αναφορά και μόνο εκ μέρους του Νίκου Κουρή του ονόματος ‘Θεοδωράκης’ δεν εξικνείται μέχρι του σημείου της παροχής σ’αυτόν οφέλους από κληρονομικά ή πνευματικά δικαιώματα, ούτε εξηγεί πως η εκδοθείσα απόφαση ασφαλιστικών μέτρων θα την προστατεύσει από τις επικαλούμενες προσβολές”.

Υπενθυμίζεται ότι στην αίτησή της προς το Μονομελές Πρωτοδικείο η Μαργαρίτα Θεοδωράκη υποστήριξε ότι ο Νίκος Κουρής, ο οποίος εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από τη Φωτεινή Ροζάκη, “φέρεται να εμφανίζεται σε πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων μουσικού ή φιλανθρωπικού χαρακτήρα αυτοαποκαλούμενος ως Νίκος Θεοδωράκης ήτοι γιος του Μίκη Θεοδωράκη, προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί την οικογένεια του αείμνηστου Μίκη Θοδωράκη επιδιώκοντας να προσδώσει κύρος το πρόσωπο του και να θεμελιώσει κληρονομικό δικαίωμα”. Σύμφωνα με την αιτούσα, η συμπεριφορά του προσβάλλει το δικαίωμα της προσωπικότητάς της ως κληρονόμου, καθώς επίσης και το πνευματικό και ηθικό δικαίωμά της ως νόμιμου κληρονόμου επί των προϊόντων διάνοιας του αποβιώσαντος συνθέτη.

Ζήτησε δε να παύσει ο Νίκος Κουρής να προσβάλει την προσωπικότητά της χρησιμοποιώντας παρανόμως το επίθετο “Θεοδωράκης” επικαλούμενος ότι είναι ο γιος του μουσικοσυνθέτη και να παραλείπει να επαναλάβει αυτό στο μέλλον επ’απειλή χρηματικής ποινής 50.000€ και προσωπικής κράτησης εφτά μηνών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα