Μαρινόπουλος: Εργαζόμενοι εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο

Μαρινόπουλος: Εργαζόμενοι εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο

Συγκέντρωση εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Σε εξέλιξη συνάντηση με στέλεχος της εταιρείας

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας «Μαρινόπουλος» πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, οι ταξικές δυνάμεις στο επιχειρησιακό Σωματείο, και οι Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα των Νότιων Συνοικιών της Αττικής.

Οι εργαζόμενοι απαίτησαν να εμφανιστεί εκπρόσωπος της εταιρείας για να τους ενημερώσει σχετικά με τις προθέσεις της. Στην άρνηση της εργοδοσίας να μιλήσει μαζί τους, οι εργαζόμενοι με μια αιφνιδιαστική ενέργεια πέρασαν την κεντρική πύλη, παρά την προσπάθεια της Αστυνομίας και της εταιρείας secutity να τους εμποδίσει, και πορεύτηκαν μέχρι το κτίριο που στεγάζεται η εταιρεία «Μαρινόπουλος».

Τελικά κάτω από την πίεση των εργαζομένων, η εταιρεία υποχρεώθηκε τελικά να δεχθεί αντιπροσωπεία τους. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συνάντηση με στέλεχος της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη στάση της εργοδοσίας, η οποία προσπαθεί με τεχνάσματα να τους καθησυχάσει και να αποσπάσει την συναίνεσή τους στο σχέδιο για υπαγωγή της εταιρείας στον πτωχευτικό κώδικα, το οποίο εξυπηρετεί τα δικά της συμφέροντα και μόνο.

Με συνθήματα όπως «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη» και «Εργάτη τα δικαιώματά σου να μην τα παραδώσεις, την κρίση Μαρινόπουλε εσύ να την πληρώσεις» οι συγκεντρωμένοι στέλνουν μήνυμα στην εργοδοσία ότι δεν θα επιτρέψουν παιχνίδια στις πλάτες των εργαζόμενων, όπως αυτά που σχεδιάζει η εταιρεία με την ανοχή ή και τη στήριξη της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας του επιχειρησιακού Σωματείου.

Όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές του κλαδικού Σωματείου, η υπαγωγή είτε στο άρθρο 99 είτε στο άρθρο 106Β του πτωχευτικού κώδικα δεν διασφαλίζει τους εργαζόμενους από νέες περικοπές μισθών, απολύσεις, ανατροπές σε δικαιώματα, αφού στόχος της εργοδοσίας είναι η εξυγίανση που σημαίνει νέο γύρο επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων.

Το κλαδικό Σωματείο και οι ταξικές δυνάμεις στο επιχειρησιακό Σωματείο διεκδικούν: Να πληρωθεί κανονικά ο Ιούνιος και να καταβληθεί το επίδομα άδειας (και τα δύο θα πρέπει να καταβληθούν αύριο Πέμπτη), να μη χαθεί καμία θέση εργασίας και σε περίπτωση πτώχευσης της εταιρείας να αποκτήσουν οι εργαζόμενοι προτεραιότητα έναντι των πιστωτών της εταιρείας.

Κινητοποίηση το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη - Συσκέψεις σε άλλες πόλεις

Στη Θεσσαλονίκη, το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Μαρινόπουλος Β. Ελλάδας» διοργάνωσε την Τρίτη συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στο κατάστημα του Βαρδάρη, στην οποία συμμετείχαν και κλαδικά σωματεία. Σήμερα Τετάρτη θα γίνουν δύο συγκεντρώσεις, στις 7 μ.μ., στο εμπορικό κέντρο «Μακεδονία» και στην Ευκαρπία, ενώ οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν και στη συγκέντρωση που διοργανώνουν συνδικάτα της πόλης την Πέμπτη 30 Ιούνη, στις 8 μ.μ.. 

Στην Πάτρα, οι εξελίξεις στον «Μαρινόπουλο» και οι ανατροπές στα Εργασιακά θα βρεθούν στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες Ν. Αχαΐας, την Τετάρτη 29 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (πλ. Γεωργίου, Πάτρα).

Στην Αλεξανδρούπολη το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων καλεί όλους τους εργαζόμενους στην εταιρεία «Μαρινόπουλος» σε σύσκεψη σήμερα Τετάρτη 29 Ιούνη στο Εργατικό Κέντρο στις 7 μ.μ.

Με πληροφορίες από 902.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μαρινόπουλος
SHARE:

24Media Network