Μαρτυρίες από το Ναυάγιο: Αναποδογυρισμένα σκάφη και κόσμος να φωνάζει

Μαρτυρίες από το Ναυάγιο: Αναποδογυρισμένα σκάφη και κόσμος να φωνάζει
Κατολίσθηση βράχου στην παραλία Ναυάγιο στην Ζάκυνθο την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018 Eurokinissi

Για εικόνες βιβλικής καταστροφής κάνουν λόγο άνθρωποι που έζησαν από κοντά την μεγάλη κατολίσθηση στην παραλία της Ζακύνθου που προκάλεσε τον τραυματισμό επτά ανθρώπων.

Βάρκες αναποδογυρισμένες στην θάλασσα, γυναίκα αιμόφυρτη να ζητά βοήθεια, κόσμος να φωνάζει και μεγάλη θαλασσοταραχή. Αυτές είναι κάποιες από τις λέξεις με τις οποίες άνθρωποι που έζησαν από κοντά την μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην παγκοσμίως γνωστή παραλία του Ναυαγίου στην Ζάκυνθο, περιγράφουν τις στιγμές μετά το σοκαριστικό γεγονός.

Περισσότερα θύματα δεν θρηνήσαμε καθαρά από τύχη, καθώς, όπως αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν την περιοχή, εξαιτίας του πρωινού της ώρας που πραγματοποιήθηκε η κατολίσθηση, ο κόσμος ήταν λίγος στην παραλία και ο ήλιος δεν ήταν ψηλά, κάτι που θα έκανε πολλούς να αναζητήσουν σκιά στο συγκεκριμένο σημείο.

“Φτάσαμε γύρω στις 10.30πμ στην παραλία, κολυμπήσαμε και μετά από 15′ επιστρέψαμε στη βάρκα μας και ξαφνικά είδαμε τα βράχια να πέφτουν ενώ είμαστε σε μια απόσταση περίπου στα 20 μέτρα”, αναφέρει στο imerazante ο Αυστραλο-Κύπριος Χαράλαμπος Ευριπίδης που βρίσκεται για διακοπές στη Ζάκυνθο.

imerazante

 

“Πριν το συνειδητοποιήσουμε έπεσε και δεύτερο τμήμα βράχων και το κύμα που δημιουργήθηκε μας αναποδογύρισε τη βάρκα. Πέσαμε στο νερό, ενω δίπλα μας είδαμε άλλη μια βάρκα που ήταν κυριολεκτικά στον αέρα να σκάει πάνω στη δικιά μας. Σε αυτή ήταν η οικογένεια των 4 Τσέχων με τη γυναίκα να είναι αιμόφυρτη και να ζητούν βοήθεια. Τους πήραμε μαζί μας στο πόρτο Βρόμη και από εκεί πήγαμε όλοι στο νοσοκομείο. Είμαστε τυχεροί στην ατυχία μας”, πρόσθεσε.

Από τους επτά συνολικά τραυματίες, η 34χρονη τσεχικής υπηκοότητας νοσηλεύεται με κάταγμα στον σπόνδυλο, ενώ ο σύζυγος της και τα δύο παιδιά τους, νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα για προληπτικούς λόγους. Οι τρεις άλλοι ελαφρά τραυματίες πήραν σχεδόν άμεσα εξιτήριο.

Για κατολίσθηση σε τρία στάδια κάνει λόγο ο Σπύρος Κάνδηλας, καπετάνιος πλοιάριου που επισκέπτεται το ναυάγιο, με το μεγαλύτερο τμήμα του βράχου που αποκολλήθηκε, όπως λέει, να προκαλεί έντονο κυματισμό, εξαιτίας του οποίου αναποδογύρισαν δύο βάρκες: “Έπεφταν κομμάτια βράχων σε τρια στάδια με το μεγαλύτερο τμήμα από αυτούς να προκαλεί έντονο κυματισμό με αποτέλεσμα να αναποδογυριστούν δυο βάρκες και να τραυματισμού τουρίστες. Είδαμε στη θάλασσα την οικογένεια και την ανασύραμε, τους δώσαμε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να πάμε στο νοσοκομείο”.

imerazante

 

Όπως λέει, το γεγονός ότι το περιστατικό δεν έλαβε χώρα αργότερα, συνέβαλε τα μέγιστα στο να μη θρηνήσουμε θύματα. “Ευτυχώς ήταν νωρίς όταν έγινε το συμβάν και γλίτωσε ο κόσμος διότι αργότερα όταν βγαίνει ο ήλιος οι περισσότεροι πάνε στο συγκεκριμένο σημείο να έχουν σκιά. Γινόταν πανικός, ήταν εικόνες βιβλικής καταστροφής. Να βλέπεις σκάφη αναποδογυρισμένα, μεγάλη θαλασσοταραχή και κόσμο να φωνάζει. Ο ένας αναζητούσε τον άλλο, γυναίκες έψαχναν τα παιδιά τους, πρωτόγνωρα πράγματα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα