Μαθητής από τη Λάρισα: “Δεν ξέρω πού είναι οι φίλοι μου, εύχομαι να είναι καλά”

Μαθητής από τη Λάρισα: “Δεν ξέρω πού είναι οι φίλοι μου, εύχομαι να είναι καλά”
Πλημμυρισμένες εκτάσεις στη Λάρισα. Nick Paleologos / SOOC

Ένας μικρός μαθητής από τη Λάρισα, ο οποίος βίωσε την κακοκαιρία Daniel, αναφέρει ότι δεν ξέρει ποια είναι η τύχη των φίλων του, ελπίζοντας να είναι καλά.

Δεν χτύπησε για όλα τα παιδιά της χώρας το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά. Οι μαθητές της Θεσσαλίας, που δέχτηκε το σφοδρό “χτύπημα” της κακοκαιρίας Daniel, αναμένεται να επιστρέψουν στα θρανία σε μία εβδομάδα.

Ο Άγγελος, ένας μαθητής από τη Λάρισα από τον Άγιο Θωμά, που τη Δευτέρα (11/9) θα πήγαινε στην Α’ Γυμνασίου, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ, καταθέτοντας τη δική του μαρτυρία, για το πώς βίωσε το καταστροφικό πλήγμα της κακοκαιρίας.

“Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όσους που πήγαν σχολείο σήμερα. Εμείς δεν μπορέσαμε γιατί ήρθε η πλημμύρα και δεν μπορούμε να πούμε στα σπίτια μας. Ρούχα μόνο μπορέσαμε να πάρουμε. Έχω και τα πουλιά μου, ένα καναρίνι και ένα παπαγαλάκι που αναγκαστικά τα βάλαμε στο 5ο όροφο, γιατί δεν μπορούσε να τα πάρουμε μαζί μας. Σε όποιους πήγαν σχολείο, εύχομαι καλή σχολική χρονιά”, είπε.

Δήλωσε, μάλιστα, ότι το νερό έφτασε τα 3 μέτρα, με εκείνον και την οικογένειά του να προλαβαίνουν να φεύγουν από το σπίτι, όταν έφτασε το 1,5 μέτρο.

Σε ερώτηση για του πού μένει τώρα, απάντησε ότι ο δήμος τους πήγε σε ένα ξενοδοχείο.

Ο νεαρός μαθητής περιέγραψε τη στιγμή που καλούσαν την πυροσβεστική βοήθεια, χωρίς όμως εκείνη να ανταποκρίνεται. Τελικά, ανέφερε πως απομακρυνθηκαν από το σπίτι με βάρκες.

Δήλωσε, ακόμη, ότι εξαιτίας της κατάστασης πανικού που επικρατούσε, μωρά και παιδιά έκλαιγαν.

Η άπαντηση που έδωσε στη δημοσιογράφο, για το εάν έχει βρεθεί με τους φίλους του, είναι αν μη τι άλλο αποκαρδιωτική: “Όχι, δεν ξέρω πού είναι. Εύχομαι να είναι καλά. Να μην περάσει κανείς άλλος ότι περάσαμε κι εμείς”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα