Μάτι: Ολοκληρώθηκαν οι μαρτυρικές καταθέσεις

Μάτι: Ολοκληρώθηκαν οι μαρτυρικές καταθέσεις
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων Eurokinissi

Στην κλήτευση υπόπτων περνά η εισαγγελική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, μετά την ολοκλήρωση των μαρτυρικών καταθέσεων.

Κλήσεις για ανωμοτί καταθέσεις αναμένεται να στείλουν το επόμενο διάστημα οι εισαγγελικές αρχές στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς εξετάστηκαν όλοι οι μάρτυρες.

Στους 40 φτάνουν οι μάρτυρες που κλήθηκαν να καταθέσουν για τη φωτιά της 23ης Ιουλίου που πήρε μαζί της 96 άτομα. Ανάμεσά τους στελέχη της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, των δήμων Μαραθώνα – Ραφήνας, της Περιφέρειας Αττικής, της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και συγγενείς των θυμάτων. Οι τελευταίοι ολοκλήρωσαν αυτή την εβδομάδα τις καταθέσεις τους στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα, στην Πυροσβεστική και στο Λιμενικό.

Η ολοκλήρωση των καταθέσεων φέρνει το επόμενο βήμα που δεν είναι άλλο από την κλήτευση προσώπων με την ιδιότητα του υπόπτου, για να παράσχουν εξηγήσεις. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, δεν αποκλείεται σε αυτά να περιλαμβάνονται και στελέχη φορέων που συμμετείχαν στην προσπάθεια πυρόσβεσης.

Πάντως, για να λάβουν τις ανωμοτί καταθέσεις οι εισαγγελείς που χειρίζονται την έρευνα, Ηλίας Ζαγοραίος και Βαρβάρα Γνεσούλη, ενδέχεται να περιμένουν να τους διαβιβαστούν ακόμη δύο εκθέσεις που αναμένουν. Η πρώτη είναι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η δεύτερη θα συνταχθεί από τον πραγματογνώμονα πυραγό που έχουν ορίσει οι ίδιοι. Τέλος, η ολοκλήρωση των ανωμοτί καταθέσεων θα οδηγήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων, πιθανότατα προσωποποιημένες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα