Μαύρη Σπηλιά – Διασχίζοντας το εντυπωσιακό φαράγγι της Ευρυτανίας

Μαύρη Σπηλιά – Διασχίζοντας το εντυπωσιακό φαράγγι της Ευρυτανίας
Το μονοπάτι προς τη "Μαύρη Σπηλιά" Travel Inspiration

Κρυμμένη σε ένα από τα λιγότερο γνωστά αλλά από τα πιο εντυπωσιακά φαράγγια στην Ευρυτανία, βρίσκεται η "Μαύρη Σπηλιά". Η διαδρομή προς την ιστορική κρυψώνα, όπως την κατέγραψε η κάμερα της ομάδας Travel Inspiration.

Το φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς στην Ευρυτανία αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της πεζοπορίας, καθώς βρίσκεται ανάμεσα σε έλατα, πλατάνια, ιτιές, ρυάκια και διαθέτει βατό μονοπάτι για ενήλικες και παιδιά.

Για να φτάσει κανείς στη «Μάυρη Σπηλία» χρειάζεται να ακολουθήσει τον δρόμο προς το χωριό Τόρνος. Κοντά στην είσοδο του αλλαντοποιείου «Στρεμμένου» βρίσκεται μία γέφυρα. Εκεί, δίπλα στη μικρή πέτρινη βρύση, στην αρχή της διαδρομής, συναντά πινακίδα, που ενημερώνει για την έναρξη και τη διάρκεια του μονοπατιού.

Πρόκειται για μία από τις πιο ευχάριστες και σύντομες διαδρομές, μήκους 1 χιλιομέτρου, η οποία αν και ανηφορική είναι ικανοποιητικά φιλική προς τους περιπατητές, και εύκολη, κατάλληλη για ενήλικες και παιδιά.

Απολαύστε το drone βίντεο της ομάδας του travel-inspiration.gr:

Καταρράκτες, λίμνες, μεγαλύτερα ή μικρότερα ρυάκια και καταπράσινα δέντρα συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο, που αποζημιώνει. Στο τέλος της διαδρομής βρίσκεται η «Μαύρη Σπηλιά», με τον μεγάλο λίθινο, μισογκρεμισμένο τοίχο.

Το σημείο αυτό, λέγεται πως χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι του χωριού ως κρυψώνα κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς ήταν ένα εντελώς απομωνομένο μέρος, που ούτε καν μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι υπάρχει τρόπος να το προσεγγίσεις.

Να σημειωθεί ότι μετά τον τοίχο ακολουθεί η διαδρομή «Via Ferrata», για την οποία είναι απαραίτητος ειδικός εξοπλισμός αναρρίχησης και έμπειρος οδηγός, μιας και τα δύσκολα σημεία της διάσχισης του φαραγγιού της Μαύρης Σπηλιάς με συρματόσχοινα και πακτωμένα σκαλοπάτια στα επιβλητικά βράχια, μόλις που αρχίζουν.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα