Με διακοπές και δρακόντεια μέτρα άρχισε η δίκη για τους πυροβολισμούς εναντίον μεταναστών στη Νέα Μανωλάδα

Με διακοπές και δρακόντεια μέτρα άρχισε η δίκη για τους πυροβολισμούς εναντίον μεταναστών στη Νέα Μανωλάδα

Εκδικάζεται στην Πάτρα, η υπόθεση της αιματηρής επίθεσης εναντίον μεταναστών στη Μανωλάδα. Διαβάστε γιατί διακόπηκε η δίκη

Διαδικαστικά θέματα κυριάρχησαν την πρώτη ημέρα της δίκης, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας, για τους πυροβολισμούς εναντίον δεκάδων μεταναστών εργατών γης, τον Απρίλιο του 2013, στη Νέα Μανωλάδα.

Κατηγορούνται τέσσερα άτομα που είχαν συλληφθεί μετά τους πυροβολισμούς, από τους οποίους είχαν τραυματιστεί 28 αλλοδαποί εργάτες στις καλλιέργειες φράουλας.

Ειδικότερα, τέθηκε θέμα με την παρουσία διερμηνέα, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ώστε να μεταφράζει τα όσα θα καταθέτουν οι μάρτυρες, οι οποίοι είναι από το Μπαγκλαντές.

Λόγω της απουσίας διερμηνέα, η δίκη διακόπηκε μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο άτομο. Όταν προσήλθε διερμηνέας, τέθηκε εκ νέου θέμα, διότι ήταν υπήκοος Πακιστάν και όχι από το Μπαγκλαντές. Εκτός όμως από το ζήτημα του διερμηνέα, κατατέθηκαν ενστάσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης, σχετικά με την εκπροσώπηση αλλοδαπών στη δίκη από δικηγόρους.

Στη συνέχεια, η διαδικασία προχώρησε με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου και την κατάθεση των αυτοτελών ισχυρισμών από τους συνηγόρους. Κατόπιν, η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 12 Ιουνίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα