Με διαταγή του Αρείου Πάγου: Έρευνα για ρατσιστικό κίνητρο σε Σάμο και Βίλια

Σάμος: Συνεχίζεται η αποχή των μαθητών από το Δημοτικό σχολείο Βαθέος για τη μη λειτουργία Δομής Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Προσφύγων
Σάμος: Συνεχίζεται η αποχή των μαθητών από το Δημοτικό σχολείο Βαθέος για τη μη λειτουργία Δομής Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Προσφύγων EUROKINISSI

Τη διενέργεια προκαταρκτικών εξετάσεων διέταξε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφορικά με τα δύο περιστατικά που σημειώθηκαν κατά προσφύγων το τελευταίο διάστημα.

Διπλή εισαγγελική έρευνα για τις εκδηλώσεις που σημειώθηκαν κατά μεταναστών σε Σάμο και Βίλια. Και στις δύο περιοχές εκδηλώθηκαν μισαλλόδοξες ενέργειες που κατέληξαν στην μεν πρώτη περίπτωση στην αποχή των μαθητών δημοτικού σχολείου και στη δεύτερη στην επίθεση σε βάρος προσφύγων όταν βρέθηκαν σε ξενοδοχείο που θα τους φιλοξενούσε.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάφου, Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικών εξετάσεων προκειμένου να ελεγχθεί αν στις δύο αυτές υποθέσεις έχουν ενδεχομένως εφαρμογή διατάξεις του νόμου που τιμωρεί τα εγκλήματα με ρατσιστικό κίνητρο. Την έρευνα αναμένεται να διερευνήσουν οι κατά τόπους εισαγγελικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι στη Σάμο μαθητές δημοτικού σχολείου, με απόφαση των γονέων τους, απείχαν από τα μαθήματά τους αντιδρώντας στη λειτουργία Δομής Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Προσφύγων μέσα στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα. Μάλιστα, το υπουργείο Παιδείας είχε κάνει λόγο για «ένα μικρό αριθμό γονέων» που επιχειρεί «να δημιουργήσει κλίμα ρατσισμού και ξενοφοβίας».

Αντίστοιχα στα Βίλια πρόσφυγες, ακόμα και μικρά παιδιά, έγιναν στόχος κατοίκων οι οποίοι πέταξαν πέτρες και έριξαν και κροτίδες προς τα δωμάτια του ξενοδοχείου όπου έχει μισθώσει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης για να φιλοξενήσει περίπου 20 οικογένειες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σάμος: Συνεχίζεται η ρατσιστική αποχή των μαθητών από το Δημοτικό σχολείο Βαθέος

Βίλια Αττικής: Καταγγελία για φασιστική επίθεση με μολότοφ σε ξενοδοχείο με πρόσφυγες

Ρατσιστική επίθεση: Χτύπησαν με ρόπαλα ανήλικους πρόσφυγες στην Κόνιτσα

SHARE:

24Media Network