Με ποιο τρόπο αποζημιώνονται οι πολίτες που επλήγησαν από τη νεροποντή

Με ποιο τρόπο αποζημιώνονται οι πολίτες που επλήγησαν από τη νεροποντή
Η επόμενη μέρα της ισχυρής καταιγίδας που έπληξε τις Νοτιοδυτικές συνοικίες της Αττικής.Απάντληση υδάτων από την πυροσβεστική σε υπόγειο γκαράζ σουπερ μάρκετ στα Λιόσια,Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Με ποιο τρόπο μπορούν να διεκδικούν χρήματα από το κράτος, οι δεκάδες πολίτες που επλήγησαν από την ξαφνική κακοκαιρία τις τελευταίες ημέρες

Η διαδικασία αποζημίωσης για τις καταστροφές στις οικίες και τις οικοσκευές αποφασίστηκε κατά τη σύσκεψη του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, με τη γενική γραμματέα Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας Φωτεινή Μπέκου και τους δημάρχους Δυτικής Αττικής και Πειραιά.

Οι πολίτες θα πρέπει να καλούν τον εκάστοτε δήμο και στη συνέχεια τριμελής επιτροπή θα πηγαίνει στις οικίες των πληγέντων για να εκτιμήσουν τη ζημιά.

Θα ακολουθεί η κατάθεση σχετικής αίτησης από το κάθε νοικοκυριό, ώστε να δοθεί η αποζημίωση.

Ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε ότι θα κινηθεί γρήγορα η διαδικασία και μέσα στο μήνα που θα ακολουθήσει θα ολοκληρωθούν οι έλεγχοι.

Για παράδειγμα, ένα σπίτι 80 τετραγωνικών μέτρων στο οποίο διαβιώνει μία οικογένεια με δύο παιδιά, το μέγιστο της αποζημίωσης θα είναι 3.169 ευρώ για το μέγιστο της ζημιάς.

Αχαρναί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Στο μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Αχαρνών από τον δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό, που συγκάλεσε το πρωί του Σαββάτου σύσκεψη στην οποία παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι και ο Γ. Γραμματέας του δήμου, ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Πέτρος Φιλίππου, εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας, των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου και της Περιφέρειας προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές σε υποδομές, κατοικίες και καταστήματα.

Από την αυτοψία που έγινε το πρωί στο δήμο, διαπιστώθηκε ότι σοβαρά έχει πληγεί το εμπορικό κέντρο της πόλης. Καταστήματα έχουν πλημμυρίσει και πάρα πολλά εμπορεύματα έχουν καταστραφεί. Η άσφαλτος έχει φύγει από το οδόστρωμα σε όλη την έκταση του δήμου, με καθιζήσεις σε πολλά σημεία. Έχουν καταρρεύσει τα προστατευτικά κιγκλιδώματα στα ρέματα της πόλης. Δεκάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει και αρκετές οικογένειες έχουν μείνει άστεγες.

Κι όλα αυτά, ενώ ο δήμος είχε ήδη καθαρίσει εδώ και μια εβδομάδα τα φρεάτια. Όμως, δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα στην πόλη από την κακοκαιρία, διότι -όπως σημειώνεται από το γραφείο δημάρχου- δεν υπάρχουν ακόμη αντιπλημμυρικά έργα στην πόλη.

Δείτε τις απίστευτες εικόνες από τη βροχή στην Αθήνα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σε όλη τη χώρα, λεπτό προς λεπτό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα