Μεγάλη φωτιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής – Προληπτική εκκένωση οικισμού

Μεγάλη φωτιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής – Προληπτική εκκένωση οικισμού
halkidikinews.gr

Μαίνεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης φωτιά στην περιοχή Αρμενιστή στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Προληπτική εκκένωση του οικισμού Κάμπου και διακοπή ρεύματος. Τι δήλωσε ο αντιδήμαρχος Σάρτης στο News 24/7 στους 88,6.

Σε συναγερμό έχει τεθεί η Πυροσβεστική στην Βόρεια Ελλάδα από εξαιρετικά επικίνδυνη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχής της Σιθωνίας στην Σάρτη Χαλκιδικής.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί έγινε εισήγηση από την Πυροσβεστική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την προληπτική εκκένωση του οικισμού στον Κάμπο, εξαιτίας των πυκνών καπνών που έχουν «πνίξει» το χωριό. Η εκκένωση βρίσκεται σε εξέλιξη.

halkidikinews.gr

 

Η πυρκαγιά ξέσπασε αρχικά ψηλά στο βουνό και εξαιτίας των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και της μεγάλης καύσιμης ύλης κατέβηκε σύντομα και έπεσε μέσα σε πυκνό και παρθένο πευκοδάσος, αποκτώντας σύντομα μεγάλες διαστάσεις.

Πυροσβεστικές δυνάμεις παρατάσσονται ανάμεσα στο δάσος και τους οικισμούς γύρω από την Σάρτη που δεν απειλείται άμεσα αλλά έχει πάρει αυτή την κατεύθυνση η πυρκαγιά. Στο σημείο μαζί με τις νέες ενισχύσεις έχουν σπεύσει και επιχειρούν πλέον 74 άντρες της Πυροσβεστικής με 34 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρο τμήμα και από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 4 αεροσκάφη.

halkidikinews.gr

Την ίδια ώρα, καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασε τα ξημερώματα σε χορτολιβαδική έκταση και υπολείμματα καλλιεργειών στη Βαμβακιά Σερρών και σε δασική έκταση στην περιοχή του Φιλύρου του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Προληπτική εκκένωση οικισμού

Ο αντιδήμαρχος της περιοχής, Πάρης Ντέμπλας είπε στο News 24/7 στους 88,6 ότι έχει γίνει προληπτική εκκένωση του οικισμού πάνω από τη Σάρτη καθώς επίσης και ότι υπάρχει διακοπή ρεύματος.

Οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν μεγάλη φωτιά νωρίς το πρωί και στην περιοχή του Φιλύρου, στο Δήμο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης κοντά στο Παιδικό Χωριό SOS.

Σύμφωνα με τη Πυροσβεστική, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα