Μεγάλη φωτιά στον Κρεμαστό Εύβοιας

Μεγάλη φωτιά στον Κρεμαστό Εύβοιας
Πυρκαγιά σε δασική έκταση Eurokinissi

Φωτιά καίει σε δασική έκταση κοντά σε κατοικημένη περιοχή στον Κρεμαστό Εύβοιας του δήμου Κύμης Αλιβερίου. Οι δυνατοί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών που έσπευσαν στο σημείο.

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου (18/06) στον Κρεμαστό Εύβοιας του δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Σύμφωνα με το Evima.gr, η πυρκαγιά καίει σε δασική έκταση κοντά σε κατοικημένη περιοχή και οι άνεμοι είναι ισχυροί αυτή την ώρα στην ευρύτερη περιοχή.

Φωτιά στον Κρεμαστό Ευβοίας Evima.gr

Στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις από το Αλιβέρι και τη Χαλκίδα. Οι δυνατοί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π.

Υπάρχει, επίσης, συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ, ενώ νεότερη ενημέρωση αναφέρει πως κινητοποιήθηκαν και εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο evima.gr o αντιδήμαρχος του δήμου Κύμης Αλιβερίου Κώστας Δημάς η πυρκαγιά έχει φτάσει στην είσοδο του χωριού στο Κρεμαστό και καίει πεύκα.

Στο σημείο βρίσκονται επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ένα ελικόπτερο και 2 αεροσκάφοι. Ακόμη στην κατάσβεση επιχειρούν και υδροφόρες του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Φωτιά και στη Ναύπακτο

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στα Χάνια Γαβρολίμνης Ναυπακτίας, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη για την άμεση οριοθέτησή της.

Στο σημείο επιχειρούν 45 άνδρες της πυροσβεστικής με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ομάδες της ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς σήμερα και αύριο

Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Σάββατο (18/06), προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Νότια Εύβοια. Επίσης, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Ηράκλειο και Λασίθι, Δωδεκάνησα, Λέσβο, Σάμο, Ικαρία, Χίο και Ψαρά.

Την Κυριακή (19/06) προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Κύθηρα, κεντρική και νότια Εύβοια, Αργολίδα. Επίσης σε Βοιωτία, Κόρινθο, Λακωνία, σε Κρήτη, νησιά στο ανατολικό Αιγαίο και νησιά στα Δωδεκάνησα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα