Μεγάλο πρόβλημα με το ΧΥΤΑ Φυλής. Εξαντλείται η χωρητικότητά του

Μεγάλο πρόβλημα με το ΧΥΤΑ Φυλής. Εξαντλείται η χωρητικότητά του

Προειδοποίηση από τον Περιφερειάρχη Αττικής. Εξαντλείται η χωρητικότητα του ΧΥΤΑ Φυλής. Φόβοι ότι θα μας πνίξουν τα σκουπίδια

Μόλις περίπου δύο χρόνια έμειναν μέχρι να εξαντληθεί πλήρως η χωρητικότητα του ΧΥΤΑ Φυλής. Υπάρχει ανάγκη άμεσης υλοποίησης των τεσσάρων εργοστασίων, δηλώνει ο Περιφερειάρχης Αττικής

Κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, τη Δευτέρα, ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με μετρήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας του Συνδέσμου, ο χώρος των 3.800 τ.χλμ., δηλαδή αυτός που καλύπτει όλο το λεκανοπέδιο Αττικής, όπου παράγονται καθημερινά 5.500 τόνοι οικιακών απορριμμάτων, εξαντλείται στους επόμενους 22 μήνες.

Έως τις 16 Νοεμβρίου, όπως σημείωσε, είχαν εναποτεθεί 11.650.000 κ. μ. απορριμμάτων και η εναπομένουσα χωρητικότητας ανέρχεται σε 5.381.231 κ.μ.

Γι' αυτό, τόνισε ο κ. Σγουρός, είναι  επιτακτική η ανάγκη υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων, ώστε με την κατασκευή των τεσσάρων νέων μονάδων να περιοριστεί η ποσότητα των απορριμμάτων που οδηγούνται προς υγειονομική ταφή.

Σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία 98/08, που έχει ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία, στην  ταφή απορριμμάτων χωρίς προηγούμενη επεξεργασία επιβάλλεται ειδικό τέλος ταφής 35 ευρώ ανά τόνο, το οποίο αυξάνεται ετησίως με 5 ευρώ ανά τόνο, έως του ποσού των 60 ευρώ ανά τόνο.

SHARE: