Μείωση της τιμής του αγροτικού πετρελαίου κίνησης εξετάζει η κυβέρνηση

H Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
H Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης EUROKINISSI

Η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου τόνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη δυνατότητα μείωσης της τιμής του πετρελαίου κίνησης.

"Τη δυνατότητα μείωσης της τιμής του αγροτικού πετρελαίου κίνησης, εξετάζει σοβαρά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων", είπε η αρμόδια υφυπουργός, Ολυμπία Τελιγιορίδου, παραδεχόμενη ότι στην Ελλάδα το κόστος παραγωγής για τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα είναι αρκετά υψηλό.

Μιλώντας στο περιθώριο παρουσίασης του βιβλίου του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών, που εκδόθηκε με χρηματοδότηση από την Τράπεζα Πειραιώς, η κ. Τελιγιορίδου, αναγνώρισε ότι η πίεση που δέχτηκε ο κλάδος της κτηνοτροφίας στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, είναι ισχυρότερη σε σχέση με άλλους κλάδους.

"Έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι, έχουν ενισχυθεί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και έχει υπογραφεί η υπουργική απόφαση για τους ελέγχους για το γάλα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και απομένει από το Οικονομικών" είπε και πρόσθεσε: "με αυτήν την ΚΥΑ, πέρα από τα ισοζύγια, δηλαδή τα μηνιαία δελτία παράδοσης και παραλαβής που είστε υποχρεωμένοι να κάνετε εσείς οι κτηνοτρόφοι, φτάνουμε στο σημείο παράνομων και δόλιων ελληνοποιήσεων, να κλείσουμε σε υποτροπή τη γαλακτοβιομηχανία που κάνει αυτή την ενέργεια για έξι μήνες".

ADVERTISING

"Προσπαθούμε η πίεση που δέχεστε εσείς οι κτηνοτρόφοι με την μείωση των τιμών στο γάλα, να γίνει μια πίεση δική μας προς τους γαλακτοβιομήχανους, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της ελληνοποίησης της παραπλάνησης του καταναλωτή που έχει και μεγάλο κόστος για τους παραγωγούς", διευκρίνισε.

Υπενθύμισε ότι υπάρχει το άμεσο μέτρο με το deminimis των 42 εκατ. ευρώ στην αιγοπροβατοτροφία, αλλά και γενικότερα μέτρα, όπως είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά το 1/3 και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους συνεταιρισμένους αγρότες.

"Για να υπάρχει δε καλύτερη δυνατότητα ρευστότητας, καθιερώσαμε το ακατάσχετο των λογαριασμών σας στις 7.500 ευρώ που μαζί με τα1.250 ευρώ ανά μήνα, φτάνετε το ακατάσχετο των αγροτών στις 22.000 ευρώ κάτι που δεν γίνεται σε κανέναν άλλο κλάδο", υπογράμμισε.

Το Βιβλίο του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών για την εκτροφή αιγοπροβάτων

Όπλο και εργαλείο στα χέρια των ανθρώπων που ασχολούνται στον κτηνοτροφικό κλάδο, χαρακτήρισε το βιβλίο, με τίτλο: "Εκτροφή προβάτων και αιγών. Τι πρέπει να ξέρω", η κ. Τελιγιορίδου, λέγοντας: "δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Τα κρίσιμα χρόνια μετά τα μνημόνια, ο πρωτογενής μπορεί να γίνει μοχλός ανάπτυξης και επανεκκίνησης οικονομίας”.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αγρότες
SHARE:

24Media Network