Μέλη του ΠΑΜΕ μπήκαν στο υπ. Εργασίας

Μέλη του ΠΑΜΕ μπήκαν στο υπ. Εργασίας
ΑΘΗΝΑ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΤΑΛΛΗΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ. (Eurokinissi-ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ) Eurokinissi

Μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στο γραφείο της Ε. Αχτσιόγλου ζητώντας απόσυρση της διάταξης για τις απεργίες

Με κεντρικό σύνθημα «Την απεργία δεν θα την καταργήσετε ό,τι νόμο κι αν ψηφίσετε”» πραγματοποιήθηκε πορεία που ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης από την Ομόνοια, στα πλαίσια κινητοποίησης Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Σωματείων εργαζομένων, του αγωνιστικού καλέσματος του ΠΑΜΕ.

Μέλη του ΠΑΜΕ προσπάθησαν να εισβάλλουν στο υπ. Εργασίας. Ορισμένοι από τους διαδηλωτές ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου και άνοιξαν πανό στην πρόσοψη του υπουργείου, ενώ άλλοι έβαψαν με μπογιά τον τοίχο της εισόδου.

Λίγο αργότερα οι διαδηλωτές μπήκαν στο γραφείο της Ε. Αχτσιόγλου. Συναντήθηκαν με την Ε. Αχτσιόγλου τη Θ. Φωτίου και τον Ν. Ηλιόπουλο, ζητώντας απόσυρση του μέτρου για τις απεργίες. Η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε πως δεν θα αποσυρθεί η διάταξη στο πολυνομοσχέδιο. Και οι τρεις αποχώρησαν από το γραφείο ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν και οι διαδηλωτές, τονίζοντας πως οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Στην συγκέντρωση στην Ομόνοια νωρίτερα μίλησε ο Γιάννης Τασιούλας:

“Ας αφήσουν τα παραμύθια περί δημοκρατίας”, τόνισε αναφερόμενος στην προπαγάνδα της κυβέρνησης για τη ρύθμιση με την οποία

Η βασική τους στόχευση, επισήμανε, είναι να βάλουν το χωροφύλακα μέσα στα συνδικάτα, να ελέγχουν πιο ασφυκτικά τη δράση τους, να θέτουν ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στις απεργιακές και αγωνιστικές αποφάσεις.

Η απεργία της Παρασκευής πρέπει να είναι αντίστοιχη με τις απαιτήσεις της ίδιας της ζωής, τόνισε και κάλεσε κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να κάνει δική του υπόθεση την επιτυχία της.

Στην πλάτη της κεντρικής εξέδρας αναγράφόταν: «Περνάμε στην αντεπίθεση. Κάτω τα χέρια από την απεργία. Υπογραφή ΕΓΣΣΕ. 751 κατώτερο μισθό. Κλαδικές Συμβάσεις με αυξήσεις. Απαγόρευση των πλειστηριασμών».

Κυρίαρχο σύνθημα στα πανό των Ομοσπονδιών, των Συνδικάτων και των Σωματείων είναι: «Κάτω τα χέρια από την απεργία», ενώ από τα μεγάφωνα απευθυνόταν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 12 Γενάρη, καθώς και σε όλο το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης αυτών των ημερών.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια μετατράπηκε σε πλατύ κάλεσμα των σωματείων και των Ομοσπονδιών για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία την Παρασκευή 12 Γενάρη και στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες όλων των επόμενων ημερών.

Σημειώνεται ότι ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σήμερα και σε άλλες πόλεις της χώρας”.

Υπ. Εργασίας: Ακατανόητη η σημερινή εισβολή του ΠΑΜΕ

Ανακοίνωση σχετικά με την σημερινή κινητοποίηση εξέδωσε το υπ. Εργασίας:

“Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι ανοιχτό στο διάλογο και σέβεται τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τις ομοσπονδίες τους.

Γι’ αυτό θεωρούμε ακατανόητη τη σημερινή εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο κτίριο του Υπουργείου, όπου και οι ίδιοι οι «εισβολείς» συνειδητοποίησαν ότι παραβίασαν ανοιχτές θύρες.

Η Υπουργός Εργασίας τους δέχτηκε στο γραφείο της και όπως αποδείχτηκε οι ίδιοι αρνήθηκαν το διάλογο, επιλέγοντας τις κραυγές και το επικοινωνιακό σόου χάριν των τηλεοπτικών καμερών.

Οι ομοσπονδίες και τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ, εξάλλου, είχαν συναντηθεί με την Υπουργό Εργασίας στις 22/11/2017 και είχαν ενημερωθεί πλήρως για το περιεχόμενο της ρύθμισης σχετικά με τις απεργίες.

Η ρύθμιση σε καμία περίπτωση ούτε καταργεί, ούτε περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας. Η μόνη αλλαγή αφορά τον κανόνα της απαρτίας στις γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων που δεν είναι ευρύτερης περιφέρειας ή πανελλαδικής έκτασης όταν συγκαλούνται προκειμένου να ληφθεί απόφαση για απεργία.

Η ρύθμιση προβλέπει ότι για να υπάρχει απαρτία στη γενική συνέλευση πρέπει να παρίσταται το ½ των μελών του σωματείου που πληρώνουν τις συνδρομές τους.

Τίποτα δεν αλλάζει στον τρόπο λήψης της απόφασης για απεργία η οποία θα συνεχίσει να λαμβάνεται με τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων.

Τέλος, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η καταστολή οποιασδήποτε μορφής κινητοποίησης δεν ήταν και δεν θα γίνει επιλογή μας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα