ΜΕΤΑδραση: Πάνω από 400 παιδιά σε κρατητήρια

ΜΕΤΑδραση: Πάνω από 400 παιδιά σε κρατητήρια

Βοηθήστε να μεταφερθούν σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας

Η ομάδα της ΜΕΤΑδρασης καλεί σε βοήθεια για τα χιλιάδες ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.

Σε διάρκεια 3,5 ετών, η ΜΕΤΑδραση έχει συνοδεύσει 1732 παιδιά από κρατητήρια και επισφαλείς συνθήκες (αστεγία) προς δομές φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια 438 συνοδειών. Το κόστος των συνοδειών έως σήμερα καλυπτόταν κυρίως από Ευρωπαϊκούς πόρους και ειδικότερα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων.

Παρά τη λειτουργία κατάλληλων δομών φιλοξενίας γι΄ αυτά τα παιδιά ανά την Ελλάδα, για πολλά χρόνια κανείς δεν αναλάμβανε την ευθύνη για τη συνοδεία τους. Το αποτέλεσμα ήταν τα παιδιά να παραμένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα στα κρατητήρια ή να αφήνονται ελεύθερα και αρκετά να καταλήγουν στα χέρια των διακινητών και κυκλωμάτων εκμετάλλευσης.

Ο ομάδα της ΜΕΤΑδρασης, έχοντας μείνει χωρίς χρηματοδότηση, αναζητά χρήματα για να καλύψει έστω τα εισιτήρια, ώστε να μεταφερθούν όσα πιο πολλά παιδιά γίνεται προς κατάλληλες δομές φιλοξενίας. Απευθύνει έκκληση για χρηματοδότηση από το κοινό, αναφέροντας αναλυτικά:

"Προκειμένου να μην παραμένουν τα παιδιά στα κρατητήρια ή σε επισφαλείς συνθήκες, η ΜΕΤΑδραση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την προσπάθεια σε εθελοντική βάση.

Δυστυχώς, η συνοδεία ανηλίκων έχει την ιδιαιτερότητα του κόστους μετακίνησης, αφού οι χώροι κράτησης και πρώτης υποδοχής βρίσκονται κοντά στα σύνορα (Έβρος, νησιά ΒΑ Αιγαίου, Ηγουμενίτσα, Παρανέστι Δράμας κ.α.) ενώ οι δομές φιλοξενίας είναι διάσπαρτες σε διάφορα σημεία της χώρας, όπως Πάτρα, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κρήτη, Αθήνα.

Επειδή εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης δεν έχουν βρεθεί, η ΜΕΤΑδραση, για πρώτη φορά, απευθύνεται σε φορείς και κοινό, κάνοντας έκκληση για οικονομική ενίσχυση, η οποία είναι απαραίτητη για να καλυφθούν  μόνο τα έξοδα μετακίνησης και διατροφής των παιδιών και των εθελοντών συνοδών  τους κατά τη διάρκεια των πολύωρων συνοδειών.

Κάθε ευρώ που προσφέρετε φέρνει ένα ασυνόδευτο ανήλικο που βρίσκεται σε επισφαλείς συνθήκες πιο κοντά στη δομή φιλοξενίας" .

Δωρεές μπορούν να πραγματοποιηθούν:

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε: στο  σχετικό έντυπο της ΜΕΤΑδρασης, στο site της ΜΕΤΑδρασης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ( facebooktwitter), καθώς και στα τηλέφωνα 210 5201 792 και 210 5147 425.

Από συνοδεία 3 παιδιών που πραγματοποιήθηκε από Μυτιλήνη προς Αλεξανδρούπολη:

ΜΕΤΑδραση: Πάνω από 400 παιδιά σε κρατητήρια

Από την συνοδεία 100 παιδιών που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2014 από την Αθήνα προς δομές φιλοξενίας ανά την Ελλάδα:

ΜΕΤΑδραση: Πάνω από 400 παιδιά σε κρατητήρια
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΜΕΤΑδραση: Κάναμε μάθημα ελληνικών με πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο από όλη τη Γη

H Μετάδραση καλεί σε έκτακτη υλική βοήθεια προς Χίο, Σάμο & Λέσβο

SHARE:

24Media Network