Μετανάστης στη Μανωλάδα: “Δουλεύουμε 6 μήνες και δεν έχουμε πληρωθεί”

Μετανάστης στη Μανωλάδα: “Δουλεύουμε 6 μήνες και δεν έχουμε πληρωθεί”

Οι μετανάστες εργαζόμενοι αποκαλύπτουν το καθεστώς που ισχύει στις καλλιέργειες της Μανωλάδας και την τακτική των εργοδοτών για να μην πληρώνουν. Τι λένε για την επίθεση που δέχθηκαν (Vids)

Σόκαρε το μακελειό στη Μανωλάδα της Ηλείας, όταν τρεις επιστάτες καλλιεργειών άνοιξαν πυρ προς αλλοδαπούς εργαζομένους που είχαν πάει να ζητήσουν την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν συνολικά 28 άτομα, ενώ οκτώ από αυτούς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αποκαλύπτουν τι συνέβη.

”Εμείς πήγαμε να ζητήσουμε τα λεφτά μας, αλλά οι εργοδότες μας είπαν να φύγουμε γιατί δεν κάνουμε καμία δουλειά” είπε ο εργαζόμενος στη Μανωλάδα ενώ προσέθεσε: ”Δουλεύουμε έξι μήνες και δεν έχουμε πληρωθεί. Τώρα που οι δουλειές πήγαν καλά, λένε ψέματα για να μην πληρωθούμε”.

Αναφορικά με την επίθεση που δέχτηκαν το βράδυ της Τετάρτης δήλωσε χαρακτηριστικά: ” Πήραν τα όπλα και όσοι βρίσκονταν μπροστά πυροβολήθηκαν”.

”Τρία άτομα με  δύο καραμπίνες και ένα όπλο πυροβόλησαν δώδεκα φορές ο καθένας πάνω από 30 άτομα στο ραντεβού που είχαμε με τον εργοδότη για να πληρωθούμε”.

”Δουλεύουμε 7 ώρες την ημέρα για 22 ευρώ. Άλλοι έχουμε ασφάλεια και άλλοι είμαστε ανασφάλιστοι. 170 εργαζόμενοι είναι νόμιμοι μετανάστες, ενώ 30 είναι παράνομα στη χώρα”.

”Έχουμε να πληρωθούμε έξι μήνες αλλά και την περασμένη χρονιά πάλι ήμασταν απλήρωτοι”.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τους λόγους που προβάλουν οι εργοδότες για να μην καταβάλλουν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους αναφέρει: ”Μας λένε πως και οι ίδιοι δεν έχουν πληρωθεί”.

Ήρθα από το Μπαγκλαντές στην Ελλάδα 15 χρόνων και πρώτη φορά είδα τέτοια συμπεριφορά”

”Το σοβαρότερο πρόβλημα το αντιμετωπίζουμε εμείς” δηλώνει ενώ συμπληρώνει πως και στις υπόλοιπες μονάδες μπορεί να καθυστερήσουν τα μεροκάματα αλλά όχι τόσους μήνες.

Τέλος, γίνεται λόγος και για την τακτική που ακολουθούν οι ιδιοκτήτες ώστε να μην πληρώνουν τους εργαζομένους τους. προσλαμβάνουν για κάποιους μήνες αλλοδαπούς τους αφήνουν απλήρωτους και στη συνέχεια τους διώχνουν, παίρνοντας άλλους.

Πηγή Βίντεο: ilialive.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα