Μετωπική για την τιμή του οβελία – Το “καλάθι του Πάσχα” κι η οργή των κτηνοτρόφων

Μετωπική για την τιμή του οβελία – Το “καλάθι του Πάσχα” κι η οργή των κτηνοτρόφων
"Πόλεμος" για την τιμή του αρνιού SOOC

Πώς διαμορφώνεται η τιμή του οβελία στα σούπερ μάρκετ και γιατί διαμαρτύρονται οι κτηνοτρόφοι που έχουν να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος παραγωγής.

Από 9,69 ευρώ/κιλό ξεκινούν πλέον οι τιμές του αρνιού στο «Καλάθι του Πάσχα», ενώ έως μισό ευρώ φθηνότερα διατίθεται το κατσίκι, με βάση τις νέες χαμηλότερες τιμές που ανακοίνωσαν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

«Νέες χαμηλότερες τιμές στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» σε όλες τις αλυσίδες από σήμερα. Ο ανταγωνισμός λειτουργεί υπέρ των καταναλωτών, όσο και να φωνάζουν ορισμένοι. Είμαι υπερήφανος που με την πολιτική μας πετύχαμε τελικά χαμηλότερες τιμές από το 2019!», σχολίασε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Επισημαίνεται ότι

  • – η μεγαλύτερη μείωση στην ισχύουσα σήμερα τιμή συγκριτικά με την αρχική της περασμένης Τετάρτης 5 Απριλίου ανέρχεται στα 96 λεπτά/κιλό,
  • – στις 11 από τις 13 αλυσίδες σούπερ μάρκετ που μετέχουν στην πρωτοβουλία για το «Καλάθι του Πάσχα», η τιμή του αρνιού είναι έως 9,99 ευρώ/κιλό,
  • – -ενώ στο σύνολο των αλυσίδων η τιμή του κατσικιού δεν υπερβαίνει τα 10.99 ευρώ/κιλό.

Οι κτηνοτρόφοι

Με βάση , πάντως. όσα ανέφερε ο Παναγιώτης Πεβερέτος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας – ΣΕΚ, το πρωί του Σαββάτου, στην εκπομπή “Στούντιο με Θέα” του Αντ1 θα υπάρξει προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για τον τρόπο με τον ουσιαστικά “πριμοδοτείται” επικοινωνιακά η αγορά του πασχαλινού οβελία μέσα από τα σούπερ μάρκετ με τις δηλώσεις του Υπ. Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη και την ένταξη των αμνοεριφίων στο “Καλάθι του Πάσχα”.

Απηύθυνε ,δε, έκκληση στον Αδ. Γεωργιάδη, έστω και την τελευταία στιγμή να βγάλει τα αμνοερίφια από το “Καλάθι”. Τόνισε, δε, ότι έχουν γίνει αθρόες εισαγωγές ρουμάνικων αμνοεριφίων, προς διάθεση στην αγορά.

Στον αντίποδα η ένταξη των αμνοεριφίων στο “Καλάθι του Πάσχα” με τις συγκεκριμένες τιμές στα 10 ευρώ περίπου έχει οδηγήσει σε “στραγγαλισμό” τους παραγωγούς, που όπως είπε ο κ. Πεβερέτος έχουν κόστος παραγωγής στα 9 ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΣΕΚ σημείωσε ότι στο πλαίσιο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος υπήρχε μια συμφωνία με τους Κρεοπώλες να διαμορφωθεί η τιμή του οβελία στα περσινά επίπεδα, από 12,5 μέχρι 13,5 ευρώ περίπου, κάτι που υπονομεύθηκε από την υπαναχώρηση, του Άδωνι Γεωργιάδη, από την αρχική αναφορά για μη ένταξη του οβελία στο “Καλάθι”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα