ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Σούπερ Μάρκετ

Διψήφια άνοδος στον όγκο των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας

Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε αύξηση 16,8% τον Φεβρουάριο 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2021, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2022 σημείωσε αύξηση 3,1%.

Κόσμος ψωνίζει στην Ερμού

Βαρόμετρο για το λιανεμπόριο η ακρίβεια

Στροφή στα βασικά και περιορισμός δαπανών ακόμη και για είδη πρώτης ανάγκης πραγματοποιούν οι Έλληνες καταναλωτές. Οι ενδείξεις των πρώτων μηνών της χρονιάς και οι εκτιμήσεις για υποχώρηση πωλήσεων των 2022.

Καταστήματα εστίασης στο κέντρο της Αθήνας

Ακρίβεια: Από το "χρυσό" σουβλάκι στην ανεργία

Τα "καμπανάκια" έχουν σημάνει, με αναφορές για επιχειρήσεις που λόγω του πληθωρισμού και της πτώσης της ζήτησης, σκέφτονται ή έχουν προχωρήσει σε "προληπτικές" απολύσεις, καθώς μάλιστα οι τζίροι τους έχουν περιοριστεί.

Σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

"Ψηλά τα χέρια" για την ακρίβεια - Φόβοι για την επισιτιστική επάρκεια το χειμώνα

Ομαλή η ροή εφοδιασμού της αγοράς με τρόφιμα διαβεβαιώνει η κυβέρνηση, αλλά προχωρά σε προληπτικές κινήσεις. Δεν μειώνει όμως το ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, που επηρεάζονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία 

Γυναίκα βλέπει τις τιμές στο σούπερ μάρκετ

Σούπερ μάρκετ: Πλαφόν στις πωλήσεις αλεύρων και ηλιελαίων

Το μέτρο εφαρμόζεται κυρίως για προληπτικούς λόγους και περνά και στα φυσικά καταστήματα. Η κυβέρνηση έδωσε διορία 48 ωρών στις επιχειρήσεις για να καταγράψουν τα τρόφιμα και τα γεωργικά προϊόντα

Ισπανία: Με δελτίο το ηλιέλαιο λόγω ελλείψεων από Ουκρανία - Άδειασαν τα ράφια

Ισπανία: Με δελτίο το ηλιέλαιο λόγω ελλείψεων από Ουκρανία - Άδειασαν τα ράφια

Οι Ισπανοί καταναλωτές φοβούνται ότι θα παρουσιαστούν ελλείψεις, επειδή η Ουκρανία αποφάσισε εν μέσω του πολέμου ότι οι εξαγωγές ορισμένων αγροτικών προϊόντων, μεταξύ των οποίων είναι και το ηλιέλαιο

Γυναίκα σε σούπερ μάρκετ στη Γερμανία

Γερμανία: Αλυσίδες σούπερ μάρκετ αποσύρουν τα ρωσικά προϊόντα από τα ράφια τους

Μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Γερμανίας σταμάτησαν να πωλούν ρωσικά προϊόντα, ως ένδειξη απογοήτευσης και δυσαρέσκειας προς τη Μόσχα. Μερικές ανακοίνωσαν ότι σταματούν να παραγγέλνουν οτιδήποτε από τη Ρωσία.

Άδωνις Γεωργιάδης

Γεωργιάδης για σύλληψη ηλικιωμένης: Οι υπάλληλοι ακολούθησαν όσα προβλέπει ο νόμος

Για τήρηση των νόμων "κατά γράμμα" από τους υπαλλήλους του σούπερ μάρκετ όπου συνελήφθη η ηλικιωμένη, έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης. Το σχόλιο για την επίθεση Ρουβίκωνα.

Ηλικιωμένη μετρά τα χρήματά της

Πετρούπολη: Σύλληψη ηλικιωμένης που έκλεψε από σούπερ μάρκετ - Η εταιρεία αποσύρει τη μήνυση

Ηλικιωμένη γυναίκα, που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, έκλεψε κρέας και τυρί από σούπερ μάρκετ, τη συνέλαβαν και της έκαναν μήνυση, η οποία αποσύρθηκε.

Τα σούπερ μάρκετ ψάχνουν τη λύση στα φωτοβολταϊκά

Τα σούπερ μάρκετ ψάχνουν τη λύση στα φωτοβολταϊκά

Τρομάζει η αύξηση του ενεργειακού κόστους τους μεγάλους λιανεμπόρους. Κινήσεις απεξάρτησης με επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά συστήματα πραγματοποιούν μεγάλες αλυσίδες. Σχέδια για ευρύτερης κλίμακας επενδύσεις σε βάθος χρόνου.

Γυναίκα βλέπει τις τιμές σε κρεοπωλείο

Αγορά: Οι καταναλωτές "τραβούν" χειρόφρενο - Πτώση στους τζίρους λόγω ακρίβειας και πανδημίας

Η ακρίβεια και η ανησυχία για την πανδημία κρατούν εδώ κι εβδομάδες μακριά τους καταναλωτές από την αγορά, που βλέπει τους τζίρους της να έχουν υποστεί καθίζηση, ανάλογη των περυσινών εποχών, οπότε και είχαν επιβληθεί περιορισμοί στην κυκλοφορία.

Λογαριασμός της ΔΕΗ

Η ενέργεια βάζει φωτιά στον πληθωρισμό: Έκρηξη τιμών σε ρεύμα, φυσικό αέριο, τρόφιμα

Κατά 5,1% αυξήθηκαν οι τιμές σε ετήσια βάση στην Ελλάδα το 2021 με τα ενεργειακά προϊόντα να κάνουν "πρωταθλητισμό" σε 12μηνη βάση αν και σε σχέση με το Νοέμβριο 2021 υπάρχει μια αποκλιμάκωση.

Κόσμος σε σούπερ μάρκετ

Σούπερ μάρκετ: Έρχεται "καυτό" δίμηνο με διψήφιες αυξήσεις σε βασικά είδη

Άρον-άρον προσπαθεί η κυβέρνηση να διαχειριστεί το μεθεόρτιο κύμα ανατιμήσεων που, σε συνδυασμό με τα ενεργειακά "βάρη" και τα μεγάλα, σχεδόν καθημερινά κόστη που καλούνται να "σηκώσουν" τα νοικοκυριά.

Κόσμος περπατά στην Αθήνα την περίοδο των εορτών

Νέα μέτρα: Τι ισχύει από το πρωί της Πέμπτης - Τέλος η μουσική στα μαγαζιά

Νέα μέτρα εν μέσω της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον τίθενται σε ισχύ από το πρωί της Πέμπτης. Μέχρι τις 02.00 το ωράριο μαγαζιών στην αλλαγή του χρόνου, τέλος η μουσική. Αναλυτικά τι θα ισχύει.