ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Ειδήσεις και όλα τα νέα σχετικά με τα σούπερ μάρκετ (super markets) στην Ελλάδα.

My market

Όμιλος ΜΕΤΡΟ: Οι επιδόσεις του 2022 και οι στόχοι για την τριετία 2023-2026

Αυξημένη κερδοφορία, η οποία θα επανεπεδυθεί ώστε να υποστηριχθούν οι νέες επενδύσεις. Τι ανάφερε για ανατιμήσεις, «καλάθι» και αγορά, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Αρ. Παντελιάδης.

Σούπερ μάρκετ

Η ακρίβεια τραβά την ανηφόρα - Διψήφια άνοδος στο κόστος παραγωγής τροφίμων τον Μάρτιο

Μείωση της κατανάλωσης σε επίπεδο όγκου 3,5%, αλλά και αύξηση των τιμών 12,2% το πρώτο τρίμηνο καταγράφει έρευνα της Nielsen IQ. O δείκτης για τη βιομηχανία τροφίμων για την εγχώρια αγορά καταγράφει άνοδο σε ποσοστό 10,7% σε ετήσια βάση.

Σούπερ μάρκετ

ΙΕΛΚΑ: Το "αποτύπωμα" εκπτώσεων και προσφορών των σούπερ μάρκετ στην καταναλωτική συμπεριφορά

Το όφελος των προσφορών είναι πολύ σημαντικότερο από το αντίστοιχο όφελος της προηγούμενης δεκαετίας εξαιτίας της αύξησης της δαπάνης των νοικοκυριών σε είδη παντοπωλείου. 

Σούπερ μάρκετ

Ε.Β.Ε.Π. - EuroCommerce: Γιατί ορισμένοι καταναλωτές της ΕΕ πληρώνουν περισσότερα για τα ίδια καθημερινά προϊόντα

Ρεκόρ πτώσης στα περιθώρια κέρδους των καταστημάτων τροφίμων στην ΕΕ καταγράφεται τα τελευταία πέντε χρόνια, ωστόσο ορισμένοι καταναλωτές πληρώνουν περισσότερα για τα ίδια καθημερινά προϊόντα, όπως τρόφιμα, απορρυπαντικά, καλλυντικά και ποτά, σε σύγκριση με άλλους σε μια γειτονική χώρα.

Αστυνομία (Φωτογραφία αρχείου)

Παλαιό Φάληρο: Απόπειρα ληστείας σε σούπερ μάρκετ - Ο δράστης τράκαρε και διέφυγε πεζός

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές για το εντοπισμό ενός ένοπλου, που επιχείρησε να ληστέψει σούπερ μάρκετ στο Παλαιό Φάληρο. Χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα και στη συνέχεια διέφυγε πεζός.

Πασχαλινή Αγορά

Πασχαλινό τραπέζι: Αγορές στην εποχή της ακρίβειας των τροφίμων - “Καύσιμο” στον τζίρο από το δώρο

Οι αυξήσεις στα τρόφιμα, που περιλαμβάνονται στο πασχαλινό τραπέζι εκτιμάται ότι θα περιορίσουν την κατανάλωση και τον πασχαλινό τζίρο σε πολλούς άλλους κλάδους του λιανικού εμπορίου.

Σούπερ μάρκετ

Ακρίβεια - Τρόφιμα: “Με το κιάλι” βλέπουν το ράφι οι καταναλωτές - “Καμπανάκι” για ανισότητες και κοινωνικές εντάσεις

Ορατός είναι ο κίνδυνος κοινωνικών εντάσεων λόγω της ακρίβειας, κατ΄αναλογία με το ό,τι συμβαίνει στη Γαλλία ή άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αλλωστε ο πληθωρισμός συρρικνώνει το πραγματικό εισόδημα μεγάλου μέρους των νοικοκυριών οδηγώντας σε αύξηση της κοινωνικής ανισότητας.

Βίκος: Αυξάνει επενδύσεις, μερίδια αγοράς και γεωγραφική διείσδυση

Βίκος: Αυξάνει επενδύσεις, μερίδια αγοράς και γεωγραφική διείσδυση

Υψηλές ταχύτητες και για το 2023 αναμένει η ηπειρωτική βιομηχανία. Στόχος η πανελλαδική διασπορά και το κανάλι HORECA. Επενδύσεις 6 εκατ. ευρώ στη νέα γενιά συσκευασίας με μη αποσπώμενο καπάκι.

Πασχαλινές αγορές

"Καλάθι": Επιμένει η κυβέρνηση σε “λογικές παρατηρητηρίου” ως βασικό ανάχωμα στην ακρίβεια

Το “καλάθι του νοικοκυριού” στις διάφορες εκδοχές του αποτελεί για την κυβέρνηση  βασικό “όπλο” στη μάχη της ακρίβειας, την ώρα που είναι κοινή η παραδοχή ότι μια τέτοια πρωτοβουλία μόνο επικουρικά λειτουργεί, χωρίς να “θεραπεύει” στρεβλώσεις και προβλήματα της αγοράς.

Επανέρχεται στην κορυφή της ατζέντας η ακρίβεια - Ο επίμονος πληθωρισμός, οι τιμές "φωτιά" στα τρόφιμα και η εύθραυστη ισορροπία

Επανέρχεται στην κορυφή της ατζέντας η ακρίβεια - Ο επίμονος πληθωρισμός, οι τιμές "φωτιά" στα τρόφιμα και η εύθραυστη ισορροπία

Το ζήτημα της ακρίβειας αναμένεται να είναι κεντρικό και την επόμενη περίοδο και βέβαια ενόψει εκλογών, καθώς ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας αντιμετωπίζει, παρά τις όποιες δράσεις στήριξης μεγάλο πρόβλημα στην καθημερινότητά του.

Καλάθι του νοικοκυριού: Έρχονται ανακοινώσεις για το "χρηματιστήριο" του μπακαλιάρου, του Πάσχα και του νονού

Καλάθι του νοικοκυριού: Έρχονται ανακοινώσεις για το "χρηματιστήριο" του μπακαλιάρου, του Πάσχα και του νονού

Με βάση όσα ανέφερε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο  μπακαλιάρος α’ ποιότητας αυξήθηκε από ένα έως 3 ευρώ το κιλό και η τιμή του κυμαίνεται γύρω στα 20 ευρώ το κιλό.

Supermarket

Market Pass: Σήμερα οι πληρωμές σε άυλες κάρτες - Μέχρι πότε συνεχίζονται οι αιτήσεις

Σήμερα, Δευτέρα θα λάβουν το επίδομα Market Pass των 17,60 έως 80 ευρώ το μήνα, τα 1,75 εκατομμύρια νοικοκυριά που επέλεξαν να το εισπράξουν είτε σε άυλες κάρτες, είτε ως έμβασμα στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Σούπερ Μάρκετ

Market Pass: Ξεκινούν οι πληρωμές - Ποια νοικοκυριά "πάνε ταμείο" σήμερα

Η πληρωμή του Market Pass για τους 2,3 εκατ. δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ξεκινά, αλλά με όσους έχουν επιλέξει την ψηφιακή κάρτα να χρειάζεται να περιμένουν λίγο ακόμη.

ΑΒ Βασιλόπουλος

AΒ Βασιλόπουλος: Με λάθος στοιχεία το πρόστιμο

Στις λανθασμένες παραμέτρους σε σχέση με την επιβολή προστίμου, πηγές της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος ανέφεραν ότι περιλαμβάνουν, εκτός των άλλων, και τη σύγκριση του μικτού περιθωρίου κέρδους σε χρονική περίοδο μικρότερη του έτους.