Μηχανοδηγός τρένου: Θα ήμασταν εμείς στη θέση του εμπορικού – Η σωτήρια καθυστέρηση 20 λεπτών

Μηχανοδηγός τρένου: Θα ήμασταν εμείς στη θέση του εμπορικού – Η σωτήρια καθυστέρηση 20 λεπτών
Τραγωδία στα Τέμπη EUROKINISSI

Πιθανότατα αποφεύχθηκε μεγαλύτερη τραγωδία στα Τέμπη. Τι λέει μηχανοδηγός άλλης αμαξοστοιχίας.

Είκοσι λεπτά καθυστέρησης -πιθανότατα – ήταν αρκετά για να αποφευχθεί η σύγκρουση δύο επιβατικών τρένων στα Τέμπη.

Όπως προκύπτει από δηλώσεις μηχανοδηγού του Προαστιακού, στη θέση της εμπορικής αμαξοστοιχίας θα μπορούσε να είναι αυτή που χειριζόταν.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μηχανοδηγός δρομολογίου του προαστιακού τόνισε πως το δρομολόγιό του καθυστέρησε, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω από την εμπορική αμαξοστοιχία, η οποία συγκρούστηκε μετωπικά με το Intercity. Ο ίδιος, ωστόσο, τόνισε ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο, αν δεν είχε γίνει αυτή η καθυστέρηση, να μην είχε καν σημειωθεί το πολύνεκρο δυστύχημα.

Ο Μιχάλης Μπαγιώτης, μηχανοδηγός προαστιακού συρμού που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τη Λάρισα το μοιραίο βράδυ της Τρίτης, τόνισε: «Φύγαμε με 20 λεπτά καθυστέρηση από τη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να είναι μπροστά από εμάς η εμπορική αμαξοστοιχία με την οποία συνέβη και το δυστύχημα».

«Επειδή ήταν μπροστά αυτή η αμαξοστοιχία, ο σταθμάρχης υπηρεσίας μας κράτησε στο σταθμό του Λιτόχωρου, με αποτέλεσμα να προπορευτεί αυτή η αμαξοστοιχία» πρόσθεσε.

«Προφανώς αν δεν είχε συμβεί η καθυστέρηση θα είχαμε εμείς προτεραιότητα, θα ήμασταν στη θέση της εμπορικής αμαξοστοιχίας, ίσως και να προλαβαίναμε, επειδή λογικά την αμαξοστοιχία την εμπορική θα τη κρατούσε στο προηγούμενο σταθμό, δηλαδή στο Πλατύ, ίσως να είχε αποφευχθεί και η σύγκρουση» επισήμανε.

«Εμείς ήμασταν 50 με 55 άτομα» κατέληξε ο μηχανοδηγός.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα