Παρβοϊός: Παιδί με μυοκαρδίτιδα νοσηλεύεται στο Ωνάσειο

Διαβάζεται σε 2'
Νοσοκομείο (φωτογραφία αρχείου)
Νοσοκομείο (φωτογραφία αρχείου) ISTOCK

Περίπου 20 μέρες νοσηλεύεται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο παιδί με μυοκαρδίτιδα που προκλήθηκε από παρβοϊό.

Από τις 26 Απριλίου έχει μεταφερθεί Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο παιδί που νόσησε από παρβοϊό και εκδήλωσε μυοκαρδίτιδα.

Σύμφωνα με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ), αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Το παιδί μεταφέρθηκε από τη Θεσσαλονίκη, εισήχθη και παρέμεινε στην Παιδοκαρδιολογική/Παιδοκαρδιοχειρουργική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έως τη μεταφορά του στον νοσηλευτικό όροφο πριν από λίγες ημέρες.

Λαμβάνει τη δέουσα αγωγή και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.

Όσον αφορά το 3,5 ετών κοριτσάκι από τη Θεσσαλονίκη που έχασε τη ζωή του από παρβοϊό, το Ωνάσειο διευκρινίζει ότι στις 30 Μαρτίου 2024, μεταφέρθηκε ένα άλλο παιδί από τη Θεσσαλονίκη το οποίο βρισκόταν σε ανακοπή κατά την εισαγωγή και στο οποίο έγινε άμεσα τοποθέτηση συσκευής Εξωσωματικής Μεμβράνης Οξυγόνωσης (ECMO).

Το παιδί δεν έδειξε σημεία βελτίωσης και κατέληξε την επόμενη ημέρα (31 Μαρτίου 2024).

Υπενθυμίζεται ότι χθες ήρθε στη δημοσιότητα περίπτωση με συρροή κρουσμάτων παιδιών με παρβοϊό (Parvovirus) σε παιδικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από το έγγραφο, 11 παιδιά ηλικίας 3-5 ετών παρουσίασαν αυξημένη τροπονίνη, εκ των οποίων, το ένα ηλικίας 3,5 ετών εκδήλωσε κλινική εικόνα οξείας μυοκαρδίτιδας και πέθανε.

Τι είναι ο παρβοϊός

Η λοίμωξη από τον παρβοϊό είναι μια κοινή και εξαιρετικά μεταδοτική παιδική ασθένεια, από τις επιπλοκές της οποίας, σε συνδυασμό με άλλη λοίμωξη, έχασε τη ζωή του ένα παιδί 3,5 ετών από τη Θεσσαλονίκη.

Μερικές φορές αποκαλείται «νόσος των χαστούκων» λόγω του χαρακτηριστικού κόκκινου εξανθήματος που αναπτύσσεται στο πρόσωπο. Η λοίμωξη από παρβοϊό ήταν, επίσης, γνωστή ως «πέμπτη νόσος» επειδή, ιστορικά, ήταν η πέμπτη σε έναν κατάλογο κοινών παιδικών ασθενειών που χαρακτηρίζονται από εξάνθημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα