Μικρή Βαλεντίν: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας – “Δεν μπορούσα να την μεγαλώσω”

Μικρή Βαλεντίν: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας – “Δεν μπορούσα να την μεγαλώσω”
Ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν Eurokinissi

"Ήθελα να έχει μια καλύτερη ζωή και να μορφωθεί" είπε κατά την απολογία του ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν, δηλώνοντας μετανιωμένος.

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε, μετά την απολογία του στον 12ο τακτικό ανακριτή, ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν, που δηλώθηκε εξαφανισμένη στις 21 Δεκεμβρίου.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε για την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα από κοινού καθώς και για τα πλημμελήματα της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις Αρχές.

Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν ότι ο νεαρός πατέρας της Βαλεντίν πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και υποχρέωσης εμφάνισης στο Αστυνομικό τμήμα ανά τακτά διαστήματα.

Στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι οι Αρχές είχαν πειστεί πως πρόθεσή του ήταν απλά να φροντίσει για ένα καλύτερο μέλλον του παιδιού του, απλά κατέληξε θύμα των ίδιων των λανθασμένων χειρισμών του.

Μαζί με τον Αμπελκά συνελήφθησαν και 6 ακόμη άτομα. Συγκεκριμένα, το άτομο με το οποίο στις 18 Δεκεμβρίου ήρθε σε τηλεφωνική επαφή μαζί του και του ζήτησε να τον προμηθεύσει με πλαστά έγγραφα και εισιτήριο και οι πέντε συγκάτοικοι του ατόμου αυτού, σε διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου εντοπίστηκαν και άλλα πλαστά έγγραφα ασχέτων με την υπόθεση ατόμων και το εισιτήριο για Γαλλία του Αμπελκά. Και εκείνοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

«Δεν μπορούσα να τη μεγαλώσω μόνος μου εδώ, ήθελα να έχει μια καλύτερη ζωή και να μορφωθεί», φέρεται να είπε στον ανακριτή ο πατέρας της 7χρονης ο οποίος δηλώνει μετανιωμένος. Έδωσε επίσης στον ανακριτή την ακριβή διεύθυνση που διαμένει η μητέρα της Βαλεντίν.

Το έγγραφο της επίσημης ταυτοποίησης της Βαλεντίν έφτασε χθες το απόγευμα από τις γαλλικές Αρχές, το τεστ DNA στην Ελλάδα έδειξε ότι όντως είναι ο πατέρας της και στην Γαλλία η μητέρα της Βαλεντίν παρουσίασε έγγραφα και πιστοποιητικά που αποδεικνύουν πως είναι η βιολογική μητέρα της Βαλεντίν. Παρόλα αυτά οι ελληνικές Αρχές ζήτησαν μέσω της δικαστικής οδού από τις γαλλικές Αρχές να γίνει τεστ DNA και εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γαλλικές αρχές έχουν ήδη γνωστοποιήσει ότι η μητέρα ζει στο Σεν Ετιέν από το 2015, ενώ εκτιμούν πως δεν προκύπτει λόγος το παιδί να φύγει από κοντά της και να φιλοξενηθεί σε κάποιο ίδρυμα της Πρόνοιας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα