Τεστ DNA για να διαπιστωθεί η αλήθεια γύρω από την Βαλεντίν

Τεστ DNA για να διαπιστωθεί η αλήθεια γύρω από την Βαλεντίν
Ο πατέρας της Βαλεντίν Eurokinissi

Ακριβώς λόγω του ωκεανού ψεμάτων και των συνεχών διαφορετικών εκδοχών των εμπλεκομένων έχει ζητηθεί και προς τις γαλλικές Αρχές να γίνει σχετικό τεστ DNA. Ερωτηματικό το ποια είναι η μητέρα

Στις εξετάσεις DNA έχουν δώσει την προτεραιότητά τους οι Αρχές για να αποσαφηνιστεί ποια είναι πράγματι η μητέρα της Βαλεντίν και αν όντως ο Αμπελκά είναι ο πατέρας της 7χρονης. Ο λόγος που η Ελληνική Αστυνομία έχει δώσει σημασία σε αυτή την διαδικασία είναι ότι οι πολλές και διαφορετικές εκδοχές που ανά 24ωρο ακούνε από τον πατέρα της.

Η τελευταία του εκδοχή σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πως πράγματι η γυναίκα του είχε πεθάνει στο Κονγκό πριν από χρόνια και πως η Βαλεντίν πράγματι είναι κόρη της γυναίκας στο Σεντ Ετιέν της Λυών η οποία ήταν παλιότερα εκτός γάμου σύντροφός του.

Υπενθυμίζεται πως στην αρχή ο Αμπελκά είχε ισχυριστεί πως η μάνα του παιδιού είχε πεθάνει, στη συνέχεια ότι το πήρε η θεία του στην Γαλλία και στη συνέχεια πως αυτή η γυναίκα είναι πράγματι η μητέρα του παιδιού του, η οποία διαπίστωσε ότι ζει μόλις τον περασμένο Μάρτιο που ταξίδεψε ο ίδιος στην Γαλλία.

Ακριβώς λοιπόν εξαιτίας αυτού του ωκεανού ψεμάτων και των συνεχών διαφορετικών εκδοχών έχει ζητηθεί και προς τις γαλλικές Αρχές να γίνει σχετικό τεστ DNA.

Μάλιστα, σήμερα πήγαν αστυνομικοί του Τμήματος Υποθέσεων Trafficking των γαλλικών Αρχών στο προάστιο της Λυών και οδήγησαν στο Τμήμα τους την γυναίκα που δηλώνει βιολογική μητέρα της Βαλεντίν και την ίδια για ταυτοποίηση. Η γυναίκα αυτή βρίσκεται παρανόμως στην Γαλλία ενώ αναμένεται το έγγραφο της επίσημης ταυτοποίησης της Βαλεντίν από την Γαλλία στις ελληνικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της είχε δηλώσει την εξαφάνισή της στο Τμήμα Ασφαλείας Παγκρατίου στις 24 Δεκεμβρίου με ημέρα εξαφάνισης την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου και το παιδί είχε φύγει ήδη για Γαλλία από τις 21 Δεκεμβρίου, ενώ χθες ετοιμαζόταν να μεταβεί στην Γαλλία και ο Αμπελκά Αμπλαβίκακα, ο οποίος δεν πρόλαβε καθώς συνελήφθη.

Οι Αρχές είχαν εντοπίσει τηλεφωνικές κλήσεις προς και από Γαλλία του Αμπελκά, πριν και μετά την εξαφάνιση της μικρής, ενώ ο πρόσφατος εντοπισμός του εισιτηρίου που έβγαλε με τα πραγματικά του στοιχεία μέσω του ταξιδιωτικού εγγράφου που κατείχε από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) επιτάχυνε τις προανακριτικές διαδικασίες.

Κατά την διάρκεια της πολύωρης ανάκρισής του, που κρατούσε από την περασμένη Δευτέρα, ο πατέρας της Βαλεντίν «έσπασε» και ομολόγησε τα πάντα και παραδέχτηκε πως το κορίτσι το παρέλαβε μία συγγενής που ζούσε στην Γαλλία.

Η θεία του παιδιού ήρθε στην Αθήνα πιθανόν με πλαστά έγγραφα και χρησιμοποιώντας το διαβατήριο της κόρης της, πήρε το κορίτσι για μια καλύτερα ζωή, αρχικά στο Παρίσι και στη συνέχεια μετέφερε το παιδί στην Σεντ Ετιέν της Λυών όπου διαμένει η αδερφή της που δηλώνει βιολογική μητέρα του παιδιού και της το παρέδωσε.

Μάλιστα και ο ίδιος ο Αμπελκά είχε σκοπό να ακολουθήσει και είχε προμηθευτεί γι αυτόν τον σκοπό εισιτήριο. Σημειώνεται, ότι παρότι είχε την πλαστή ισπανική ταυτότητα έκλεισε το αεροπορικό εισιτήριο για Παρίσι χρησιμοποιώντας τα πραγματικά του στοιχεία.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε βιντεοκλήση με την συγγενή του παιδιού στη Λυών, είδαν ότι η Βαλεντίν είναι καλά και ενημέρωσαν σχετικά τις γαλλικές Αρχές για να μεταβούν στην οικία και να παραλάβουν το κορίτσι.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

“Στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, μετά τη δήλωση εξαφάνισης 7χρονης ανήλικης υπηκόου Κονγκό την 24-12-2019, προέκυψαν τα ακόλουθα:

  • ο πατέρας ψευδώς δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης του, καθώς σε συνεννόηση με συγγενικό του πρόσωπο είχε μεθοδεύσει τη μετάβαση της στο εξωτερικό,
  • η ανήλικη την 21-12-2019 μετέβη αεροπορικώς στο Παρίσι, συνοδευόμενη από το παραπάνω συγγενικό πρόσωπο,
  • για την αναχώρηση της χρησιμοποιήθηκε το διαβατήριο της κόρης του παραπάνω συγγενικού προσώπου.

Επιπλέον ο πατέρας της, έχοντας εκδώσει μάλιστα και αεροπορικό εισιτήριο, είχε σχεδιάσει τη μετάβαση του στη Γαλλία την 12-02-2020. Η αναχώρηση απετράπη λόγω της προσαγωγής και εξέτασης του από τις αστυνομικές Αρχές.

Σήμερα το πρωί παρουσία αστυνομικών υπήρξε επικοινωνία – βιντεοκλήση του πατέρα με την ανήλικη κόρη του.

Για την υπόθεση υπάρχει στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές, ενώ έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Αθηνών.

Οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζονται”.

Άσκηση διώξεων από τον Εισαγγελέα

Κακουργηματικού βαθμού δίωξη απήγγειλε ο Εισαγγελέας στον πατέρα της 7χρονης Βαλεντίν. Ο πατέρας της μικρής και ένας φίλος του κατηγορούνται για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα από κοινού, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος τους.

Επιπλέον οι δύο αλλοδαποί είναι αντιμέτωποι και με τις πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας της Βαλεντίν υποστήριξε ότι τον Μάρτιο του 2019 ταξίδεψε στη Γαλλία για να συναντήσει την βιολογική μητέρα του παιδιού, η οποία ζήτησε να πάρει κοντά της το κοριτσάκι και φέρεται να κανόνισε τις διαδικασίες ώστε να ταξιδέψει το παιδί.

Ο Αμπελκά ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον Ανακριτή το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Φεβρουαρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα