Μητέρα Γρηγορόπουλου: Το κλάμα και το ευχαριστώ στον Θεό για τον ερχομό του γιου της

ΑΜΦΙΣΣΑ-ΔΙΚΗ ΚΟΡΚΟΝΕΑ-ΣΑΡΑΛΙΩΤΗΑΠΟΦΑΣΗ-Απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κακουργημάτων Αμφισσας για τον θάνατο του 16χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια// στη φωτογραφία Η μητέρα του Αλέξη, Τζίνα Τσαλικιάν (κ) .(EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ
ΑΜΦΙΣΣΑ-ΔΙΚΗ ΚΟΡΚΟΝΕΑ-ΣΑΡΑΛΙΩΤΗΑΠΟΦΑΣΗ-Απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κακουργημάτων Αμφισσας για τον θάνατο του 16χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια// στη φωτογραφία Η μητέρα του Αλέξη, Τζίνα Τσαλικιάν (κ) .(EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ EUROKINISSI

Ότι ήθελε να δώσει ξανά την ευτυχία με ένα παιδί αναφέρει ο σύντροφος της μητέρας του Αλέξη Γρηγορόπουλου μετά τη γέννηση του γιου τους

Ως δώρο Θεού χαρακτηρίζει τη γέννηση του γιου τους ο σύζυγος της μητέρας του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου Ανδρέας Κωνσταντίνου.

"Τόση χαρά δεν ένιωσα ούτε στη γέννηση του πρώτου μου παιδιού. Είναι για εμάς δώρο θεού. Ηρθε και άλλαξε τη ζωή μας", ανέφερε χαρακτηριστικά στο Έθνος της Κυριακής.

Η Τζίνα, η Αριέττα, αδελφή του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, και ο Ανδρέας υποδέχτηκαν το νέο μέλος της οικογένειας μέσα σε μεγάλη συγκίνηση.

Μετά την ανείπωτη τραγωδία, εκείνο τον γκρίζο Δεκέμβρη του 2008, όταν ο Αλέξανδρος έπεφτε νεκρός στα Εξάρχεια, ξαναγύρισε το γέλιο στο σπίτι της Τζίνας Τσαλικιάν.

Το νέο μωρό έφερε ελπίδα, έσβησε το μαύρο και ξανάνοιξε κλειστούς από χρόνια δρόμους για τη μητέρα του αδικοχαμένου παιδιού.

Οι δύο γονείς, που πέρασαν δια πυρός και σιδήρου μετά τον θάνατο του 15χρονου Αλέξανδρου, θέλησαν να αλλάξουν σελίδα.

Ο μικρός γεννήθηκε στις 19 Μαΐου, ύστερα από πολλές προσπάθειες ετών, μιας και η μητέρα του έχει κλείσει τα 51. Το μωρό στη γέννα του ζύγιζε 2.650 γραμμάρια, και σήμερα έναν μήνα μετά, είναι ένα υγιέστατο αγοράκι 3.800 γραμμαρίων.

Ο χαμός του νεαρού Αλέξη το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 άλλαξε τη ζωή της οικογένειας Γρηγορόπουλου για πάντα.

"Υπό άλλες συνθήκες, δεν θα είχα διανοηθεί να κάνω παιδί σε αυτή την ηλικία. Εάν ζούσε ο Αλέξανδρος, δεν θα προχωρούσαμε σε κάτι τέτοιο. Αλλά ήξερα ότι αυτό θα έκανε ευτυχισμένη την Τζίνα.

Ήθελα να της δώσω αυτή την ευτυχία, να την κάνω να ισορροπήσει. Να έχει προοπτική. Η ίδια είχε μεγάλη θέληση για να ξαναδεί τη ζωή από την αισιόδοξη πλευρά. Σήμερα η ουσία είναι ότι αυτό το μωρό είναι ό,τι πιο σημαντικό έχουμε.

Μακάρι να είναι τυχερό και η ζωή να του φερθεί γενναιόδωρα", ανέφερε στο "Έθνος της Κυριακής" ο 65χρονος Ανδρέας Κωνσταντίνου.

Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου έχει ήδη έναν γιο 32 ετών και ασχολείται με ναυτιλιακά στο νησί. Παραλλήλως διδάσκει ως καθηγητής στο τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του ιδιωτικού Πανεπιστημίου "Frederick" της Κύπρου.

Το αγοράκι τους θα πάρει το όνομα Ιάκωβος, όπως λεγόταν ο παππούς Τσαλικιάν. "Μας ρωτούν εάν θα του δώσουμε το όνομα του Αλέξανδρου και λέμε όχι. Ο Αλέξανδρος ήταν ένας και μοναδικός. Δεν υποκαθίσταται, ούτε αντικαθίσταται στη μνήμη μας με οτιδήποτε άλλο", σημειώνει.

Ο ερχομός του Ιάκωβου έφερε ενθουσιασμό και στη ζωή της αδερφής του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Αριέττας. Οι δικοί της μας είπαν ότι λατρεύει το μωρό και ασχολείται μαζί του 24 ώρες το 24ωρο, όπως και η μητέρα της.

"Η γυναίκα αυτή βίωσε μια ανείπωτη τραγωδία. Εγώ προσωπικά ήμουν είμαι και θα είμαι συγκλονισμένος από τον άδικο χαμό του Αλέξη μιας και ο γιος μου είναι συνομήλικός του και ήταν και φίλοι. Γι' αυτό είχα κάθε λόγο να τη βοηθήσω.

Όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια, ήταν 49 ετών η κυρία Τσαλικιάν, ωστόσο είχε μεγάλη θέληση για να ξαναδεί τη ζωή αλλιώς. Ζήσαμε συγκλονιστικές στιγμές στο μαιευτήριο και την ώρα που της έδινα το παιδί στην αγκαλιά της έκλαιγε, με ευλογούσε και έλεγε ευχαριστώ στον Θεό!" ανέφερε ο γυναικολόγος της Τζίνας Τσαλικιάν Μ. Μαστρομηνάς.

SHARE:

24Media Network