Μητέρα Γρηγορόπουλου: Υποκριτής ο Κορκονέας

Μητέρα Γρηγορόπουλου: Υποκριτής ο Κορκονέας

Απάντηση στην δήλωση του ειδικού φρουρού που δολοφόνησε τον γιο της, ότι θα ήθελε να την συναντήσει για να της εξηγήσει τι συνέβη την 6 Δεκεμβρίου 2008, δίνει η Τζίνα Τσαλικιάν μέσα από τον News 24/7 στους 88,6.

“Άκρως υποκριτική”, χαρακτήρισε την στάση του Επαμεινώνδα Κορκονέα κατά την απολογία του στο Εφετείο η Τζίνα Τσαλικιάν, μητέρα του δολοφονημένου από τον ειδικό φρουρό, Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή Στιγμιότυπα 24/7 με τον Βασίλη Κουφόπουλο.

Όπως είπε η κ. Τσαλικιάν, η στάση του Κορκονέα αποτελεί “συμμόρφωση προς την υπερασπιστική γραμμή και είναι άκρως υποκριτική”.

Η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στάθηκε και στα όσα είπε ο ειδικός φρουρός για την μοιραία νύχτα, της 6ης Δεκεμβρίου 2008, όταν και σύμφωνα με τον Κορκονέα, “έχασε τον έλεγχο και βρέθηκε σε σύγχυση”.

“Στο σημείο εκείνο”, είπε η κ. Τσαλικιάν, “βρίσκονταν θαμώνες καφετεριών” και διερωτήθηκε πώς γίνεται να έχασε τον έλεγχο σε μία τόσο ήρεμη στιγμή, επικαλούμενη τις καταθέσεις αστυνομικών της διμοιρίας που σταθμεύει μπροστά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, πολύ κοντά, δηλαδή στο σημείο δολοφονίας του Γρηγορόπουλου.

“Άνθρωπος, έμπειρος, που υπηρετούσε στο ΑΤ Εξαρχείων επί 8 συναπτά έτη, γιατί χάνει την ψυχραιμία του σε ένα καθόλου σοβαρό περιστατικό, δεν υπήρχε καν περιστατικό”.

“Ένιωσε εγκλωβισμένος και φοβήθηκε από 3-4 παιδάκια;”, αναρωτήθηκε η κ. Τσαλικιάν και πρόσθεσε πως εάν υπήρχαν επεισόδια στο σημείο, οι θαμώνες θα είχαν εγκαταλείψει τα παρακείμενα μαγαζιά, η κυκλοφορία θα είχε διακοπεί.

Σχετικά με τα όσα δήλωσε ο Κορκονέας στην απολογία του, όταν ανέφερε πως θα ήθελε να συναντήσει την μητέρα του Γρηγορόπουλου και την αδερφή του προκειμένου να τους εξηγήσει τι έχει συμβεί, η κ. Τσαλικιάν υπογράμμισε:

“Καλύτερα να εξηγήσει τι έχει συμβεί στο δικαστήριο. Εγώ δεν βάζω τον εαυτό μου σε πλασματικές διαδικασίες. Απλά θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις. Από ό,τι μαθαίνω, όταν χάνει την ψυχραιμία του στο δικαστήριο, πιεζόμενος από ερωτήσεις, χάνει την εικόνα του ήσυχου και ήρεμου οικογενειάρχη και βρίσκει τον τραμπούκο πραγματικό του εαυτό”.

Έκανε ακόμη λόγο για πολλές αντιφάσεις από τον πρώην ειδικό φρουρό, ενώ στάθηκε σε αυτήν που θεωρεί πιο σοβαρή, τη στόχευση του όπλου. Όπως είπε η κα Τσαλικιάν, “στο ΜΟΔ της Άμφισσας, η υπεράσπισή του είχε μιλήσει για ευθεία βολή. Τώρα στο ΜΟΕ της Λαμίας, κάνει λόγο για εξοστρακισμό με στόχευση χαμηλά και ο ίδιος στην απολογία του ότι πυροβόλησε στον αέρα, έχοντας στραμμένη την κάννη προς τον ουρανό”.

“Οι αντιφάσεις αυτές, είναι πολύ σοβαρές, δείχνουν έναν άνθρωπο που κρύβει μυστικά, λέει ψέμματα και είναι σε ανακολουθία με τους δικηγόρους που τον υπερασπίζονται”, ανέφερε η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και πρόσθεσε πως ο Κορκονέας, αναμένοντας την απόφαση, επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, ακολουθώντας τις οδηγίες της υπεράσπισης.

“Θα ήθελα κάποια στιγμή να πάρω μια εξήγηση για αυτή την παράνοια που ζω”, είπε χαρακτηριστικά η κυρία Τσαλικιάν, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο κοινωνικό ενδιαφέρον που έχει ατονίσει μετά την μεταφορά της δίκης στην Άμφισσα και πλέον στην Λαμία και πως αυτό, εν όψει της απόφασης θα έπρεπε να τονωθεί.

Όπως είπε η Τζίνα Τσαλικιάν, “ενδιαφέρον δεν είναι οι καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας κάθε χρόνο στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου. Ενδιαφέρον θα είναι η ικανοποίηση του κοινού περί δικαίου αισθήματος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα