Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας για Αμβρόσιο: "Δεν υπάρχει μίσος και Θεός βίας στην ορθόδοξη εκκλησία"

Ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Γαβριήλ
Ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Γαβριήλ EUROKINISSI

Ο μητροπολίτης Γαβριήλ χαρακτηρίσε "ακραία" την τοποθέτηση του μητροπολίτη Καλαβρύτων που δεν εκφράζει την εκκλησία και το λόγο του Θεού, "Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις και τα λόγια του" πρόσθεσε.

«Άμεση ήταν η ανταπόκριση της εκκλησίας στις φονικές πυρκαγιές για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των πληγέντων» δήλωσε στην εκπομπή «Παιχνίδια Εξουσίας» με τον Βασίλη Σκουρή στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Γαβριήλ.

Στη συνέχεια ενημερώθηκαν -όπως είπε- όλες οι μητροπόλεις για να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα για τους πυρόπληκτους αλλά και για την ανάγκη για αίμα που υπήρχε. «Αποστείλαμε 20.000 φιάλες νερού την Τρίτη και 10.000 την Τετάρτη. Χθες αποστείλαμε ένα φορτηγό με ρούχα στη μητρόπολη Κηφισίας όπου υπάγεται το Μάτι. Τώρα μαζεύουμε φάρμακα.

ADVERTISING

«Ακραία» χαρακτήρισε τη δήλωση Αμβρόσιου που «δεν εκφράζει την εκκλησία και το λόγο του Θεού. Δεν υπάρχει μίσος και Θεός βίας στην ορθόδοξη εκκλησία. Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις και τα λόγια του» πρόσθεσε, καταδικάζοντας την τοποθέτηση του μητροπολίτη Καλαβρύτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ιερώνυμος για Αμβρόσιο: "Ο Θεός είναι αγάπη, δεν εκδικείται"

SHARE:

24Media Network