Μπόση: Το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία αυξάνει τον κίνδυνο μιμητισμού

Μπόση: Το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία αυξάνει τον κίνδυνο μιμητισμού
Τους 49 έχουν φτάσει οι νεκροί από τις σημερινές επιθέσεις εναντίον δύο τεμενών στην πόλη Κράιστσερτς AP

"Η πολύνεκρη διπλή επίθεση στη Νέα Ζηλανδία δημιουργεί προηγούμενο. Βλέπω αυτού του είδους τη βία, την πράξη αυτή να έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις" δηλώνει η καθηγήτρια Διεθνούς Ασφάλειας.

Το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία «δημιουργεί προηγούμενο. Βλέπω αυτού του είδους τη βία, την πράξη αυτή να έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις. Αυτό το γεγονός ανοίγει μεγάλες πτυχές του μιμητισμού, της επανάληψης» προειδοποίησε σε δηλώσεις της στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Διαδρομές στην Ενημέρωση” με τον Γ. Βούλγαρη η καθηγήτρια Διεθνούς Ασφάλειας Μαίρη Μπόση.

Για τη χρήση του διαδικτύου από ακροδεξιά στοιχεία είπε: «Το διαδίκτυο είναι δημόσιος χώρος. Οι αρχές όμως μπορούν να βρουν την άκρη του περίφημου νήματος, αλλά δεν έχω δει τέτοια δείγματα γραφής. Εισέρχονται τα ακραία κόμματα και αναβαθμίζονται, εκλέγονται. Υπάρχουν πολίτες που τους ανέχονται και δικαιολογούν τις ακραίες απόψεις.»

«Η Νέα Ζηλανδία είναι χώρα εισόδου μεταναστών στην Ασία. Εδώ εκ των πραγμάτων θα πρέπει να δούμε ότι μετά από την 11η Σεπτέμβρη και μετά, τα δυτικά ΜΜΕ ορίζουν ως εχθρικό στρατόπεδο το Ισλάμ. Η Ν. Ζηλανδία έχει μεγάλο ποσοστό μουσουλμάνων αλλά έχει και ένα σημαντικό αριθμό πολιτών που έφυγαν από τη χώρα για να δώσουν τις γνώσεις του στον ISIS. Βέβαια ο δράστης προέρχεται από την Αυστραλία, από όπου μας έχουν δοθεί πολλά σχετικά αντίστοιχα περιστατικά» πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα