Μπουτάρης προς Έλληνες επιχειρηματίες: "Κάντε το όπως ο Σόρος"

Μπουτάρης προς Έλληνες επιχειρηματίες: "Κάντε το όπως ο Σόρος"

Παράδειγμα προς μίμηση ο Τζορτζ Σόρος, σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη. Τι απάντησε για τις επικρίσεις που δέχεται για τη συνεργασία του με τον μεγαλοεπενδυτή και τις απόψεις του για τα Σκόπια

Το εγκώμιο του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος έπλεξε ο Γιάννης Μπουτάρης κατά την παρουσία του στα εγκαίνια του πρώτου Κέντρου Αλληλεγγύης του Solidarity Now του πρώτου, την Παρασκευή (17/01) στη Θεσσαλονίκη.

Ο δήμαρχος της πόλης αφού εξήρε το κοινωνικό έργο του Σόρος, κάλεσε τους Έλληνες επιχειρηματίες να ακολουθήσουν το παράδειγμα του. "Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία Κέντρου Αλληλεγγύης είναι χρήσιμη και ουσιαστική. Επίσης, λειτουργεί προσθετικά στο έργο του Δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο αφορά τη δημιουργία ενός πραγματικού δικτύου από δομές κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης. Το θέμα δεν είναι να δίνει χρήματα ο Τζορτζ Σόρος, αλλά το θέμα είναι γιατί δεν δίνουμε εμείς, η πλειοψηφία των Ελλήνων μεγαλοκεφαλαιούχων και η ελληνική διασπορά" επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπουτάρης απάντησε και στις επικρίσεις που δέχεται σχετικά με τη συνεργασία του με τον Ουγγροαμερικανό επενδυτή και τις απόψεις του τελευταίου για τα Σκόπια. "Επειδή έχω προσωπική αντίληψη για το ίδρυμα και την έδρα που έχει κάνει στα Σκόπια και την έχω προ πολλών ετών, ο Σόρος δεν πήρε θέση ποτέ υπέρ των Σκοπίων ή υπέρ της Ελλάδας. Ξέρω η πολιτική τοποθέτηση δεν εκφράζεται υπέρ του ενός ή υπέρ του άλλου. Την έχει για τον εαυτό του. Οι δράσεις που κάνει ο Σόρος καθαρά βοηθούν τις κοινωνίες να αναλάβουν μέρος της ευθύνης τους. Αυτό ξέρω εγώ κι επειδή τυγχάνει να ξέρω προσωπικά τον ίδιο τον Σόρος, μπορώ να σας διαβεβαιώσω προσωπικά εγώ για αυτό" ήταν η απάντηση του.

Συνεχίζοντας, ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε ότι τέτοιες δράσεις δεν είναι απαραίτητες μόνο λόγω της κρίσης, τονίζοντας ότι παρόμοιες ενέργειες περιλαμβάνονταν και στο προεκλογικό του πρόγραμμα. "Για το σκοπό αυτό απευθυνθήκαμε σε ΜΚΟ, στην κοινωνία των πολιτών, και σε φορείς της πόλης ή και μεγαλύτερου βεληνεκούς, προκειμένου όλοι μαζί να λειτουργήσουμε ως δίχτυ προστασίας για τους κοινωνικά αδύναμους. Το Κέντρο Αλληλεγγύης είναι ακριβώς αυτός ο “κόμβος” που συνδέει όλους εμάς στην προσπάθειά μας να σταθούμε δίπλα σε όσους μας έχουν ανάγκη".

Πληροφορίες από voria.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network