Μύκονος: Σφραγίζεται μέρος του “Nammos”

Μύκονος: Σφραγίζεται μέρος του “Nammos”
Φωτογραφία αρχείου Getty Images/iStockphoto

Παρουσία αστυνομικών και Εισαγγελέα σφραγίζεται μέρος του "Nammos" στη Μύκονο. Είχε προηγηθεί η ανάκληση των αδειών λειτουργίας του συγκροτήματος, κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Περιβάλλοντος.

“Λουκέτο” σε τμήμα του “Nammos” στη Μύκονο, παρουσία της αστυνομίας και του εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, βάζουν οι αρμόδιες αρχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διαδικασία αφορά το εστιατόριο «Concept» και το τμήμα της παραλίας που εξυπηρετείται από αυτο, ενώ δεν επηρεάζεται η λειτουργία του εμπορικού κέντρου Nammos Village και του «παλαιού» εστιατορίου.

Την Πέμπτη (18/05) αποφασίστηκε η ανάκληση των αδειών λειτουργίας του συγκροτήματος, κατόπιν αιτήματος που υποβλήθηλε από το υπουργείο Περιβάλλοντος προς τον Δήμο Μυκόνου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τα υπουργεία Τουρισμού και Εσωτερικών.

Επιχείρηση “χωροταξική αρετή” στη Μύκονο

Λίγες εβδομάδες, πριν τις εκλογές, και με αφορμή τη βίαιη επίθεση κατά του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού, ξεκίνησε η επιχείρηση χωροταξικής “αρετής” στη Μύκονο, που όσο φτάνουμε προς τις κάλπες “καλά κρατεί”.

Τελευταίος “σταθμός” στην πορεία “εκκαθάρισης” των παραλιών της Μυκόνου η απόρριψή από το Εφετείο Αθηνών της αίτησης αναστολής, που είχε καταθέσει η επιχείρηση Nammos στη Μύκονο, για να σταματήσει, μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής τους.

Η κατεδάφιση δύο κτιρίων (520 τ.μ. και 40 τ.μ.), όπου σε αυτοψία τους οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος είχαν εντοπίσει ότι βρίσκονταν εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας Ψαρούς και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού.

Να σημειωθεί ότι από τις 4 Μάη, με επιστολή του προς τον Δήμο Μυκόνου, την εισαγγελία, την περιφέρεια και την αποκεντρωμένη διοίκηση Νοτίου Αιγαίου, καθώς και τα Υπουργεία Εσωτερικών και Τουρισμού, το Υ.Π.ΕΝ. κοινοποίησε τις απορριπτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) και ζήτησε “την άμεση κινητοποίησή τους κατά τη δέσμια αρμοδιότητα που έχουν για όλες τις νόμιμες ενέργειες, π.χ. αναστολή των αδειών λειτουργίας των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, κατεδάφιση παράνομων κατασκευών κ.ο.κ.”.

Βέβαια η επιχείρηση Nammos, από την πλευρά της είχε υποστηρίξει ότι τα δύο κτίρια (των 520 τ.μ. και 40 τ.μ.) έχουν νομιμοποιηθεί με δήλωση στο πλαίσιο του νόμου για τις “τακτοποιήσει” αυθαιρέτων. Ανάλογη διαδικασία, (αιτήσεις ακύρωσης, αποφάσεις κλτ) εκκρεμεί και για την επιχείρηση Principote στη Μύκονο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα