Μυτιλήνη: Στο αυτόφωρο 32 για το ξαναστήσιμο του διχαστικού σταυρού

Μυτιλήνη: Στο αυτόφωρο 32 για το ξαναστήσιμο του διχαστικού σταυρού

Η κίνηση των 32 γνωστοποιήθηκε από τους ίδιους μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η αστυνομία κατάφερε να τους εντοπίσει. Παραπέμπονται με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Αφήνονται ελεύθεροι σταδιακά και μετά την απολογία τους κατά την προανακριτική διαδικασία οι 36 κατηγορούμενοι για την ύψωση του σταυρού σήμερα στου Απελή. Στο σύνολο τους κατηγορούνται για αυθαίρετη κατάληψη δημοσίου κτήματος, αυθαίρετες κατασκευές και απείθεια. Από μεριάς της Εισαγγελίας πλημμελειοδικών θα ορισθεί τακτική δικάσιμος.

Όπως έχει ήδη μεταδώσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι 36 (35 Έλληνες και ένας Αλβανός) σήμερα Κυριακή τα χαράματα, τοποθέτησαν ένα μεγάλο μεταλλικό σταυρό που κατασκευάσθηκε στη Χίο μαζί με μια μεγάλη τσιμεντένια βάση. Για τις εργασίες χρησιμοποίησαν και δυο γερανοφόρα οχήματα τα οποία και κατασχέθηκαν, παραδόθηκαν όμως στους ιδιοκτήτες τους ως μεσεγγυούχοι.

ADVERTISING

Το θέμα είχε απασχολήσει και τον προηγούμενο Σεπτέμβριο την πόλη όταν με κίνητρα μίσους, είχε τοποθετηθεί σταυρός στο ίδιο σημείο. Η πράξη αυτή είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις πολιτών και ιδιαίτερα μελών της Κίνησης "Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο", οι οποίοι χαρακτήριζαν την πράξη "προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας".

Όταν οι άγνωστοι δράστες είδαν πως δεν υπήρχαν αντιδράσεις από πλευράς προσφύγων ή μεταναστών, γκρέμισαν οι ίδιοι το σταυρό για να προκαλέσουν νέα μηνύματα μίσους.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μυτιλήνη: Άγνωστοι κατέστρεψαν μεγάλο σταυρό στην ακτή Απελή

SHARE:

24Media Network