Ν. Σμύρνη: Ποινική δίωξη σε βάρος της 22χρονης για το βρέφος

Ν. Σμύρνη: Ποινική δίωξη σε βάρος της 22χρονης για το βρέφος
Αίθουσα δικαστηρίου Eurokinissi

Για το αδίκημα της παιδοκτονίας διώκεται η 22χρονη σπουδάστρια που απέκρυψε την εγκυμοσύνη και πέταξε το νεογνό από το μπαλκόνι του σπιτιού της

Ποινική δίωξη έχει ασκηθεί σε βάρος της 22χρονης από τη Νέα Σμύρνη, που αποδείχτηκε ότι ήταν η μητέρα του νεογνού που βρέθηκε νεκρό σε ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας επί της οδού Πριγκηπονήσων.

Σε βάρος της νεαρής έχει εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης, το οποίο αναμένεται να ενεργοποιηθεί μόλις πάρει εξιτήριο από την κλινική όπου νοσηλεύεται.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος της 22χρονης, ώστε μετά τη θεραπεία της να λογοδοτήσει για την πράξη της.

Υπενθυμίζεται ότι η 22χρονη σπουδάστρια ΙΕΚ απέκρυψε την εγκυμοσύνη της και, αφού γέννησε μόνη της, πέταξε το νεογνό στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε.

Όπως υποστήριξε στους αστυνομικούς η νεαρή, αντιλήφθηκε αργά την εγκυμοσύνη της και ενώ αρχικά είχε αποφασίσει να κρατήσει το μωρό, άλλαξε τελικά γνώμη.

Έτσι, και έχοντας αποκρύψει από την μητέρα της το γεγονός ότι ήταν έγκυος, γέννησε στο μπάνιο του σπιτιού τις μεσημεριανές ώρες της περασμένης Παρασκευής.

Στη συνέχεια και χωρίς καν να αντιληφθεί αν ήταν ζωντανό ή νεκρό το παιδί, το τύλιξε με τον ομφάλιο λώρο του, το έβαλε μέσα σε μία ροζ νάιλον σακούλα και το πέταξε στον ακάλυπτο από το μπαλκόνι του διαμερίσματος που έμενε με την μητέρα της, στον δεύτερο όροφο.

Η 22χρονη μετά την κατάθεσή της στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και ύστερα από την ομολογία της χθες το βράδυ, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη αφού δεν είχε λάβει καμία ιατρική φροντίδα μετά την γέννα και όταν θα κρίνουν οι γιατροί πως μπορεί να πάρει εξιτήριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα