Νεκρό βρέφος στη Ν.Σμύρνη: Γεννήθηκε ζωντανό και πέθανε λίγες ώρες μετά

Περιπολικό της Αστυνομίας
Περιπολικό της Αστυνομίας EUROKINISSI

Ένας προς έναν εξετάστηκαν οι ένοικοι όλων των διαμερισμάτων στην πολυκατοικία της οδού Πριγκιποννήσων 5, στη Νέα Σμύρνη, στον ακάλυπτο της οποίας εντοπίστηκε το νεκρό νεογέννητο αγοράκι με τον ομφάλιο λώρο του

Απροσδιόριστα είναι τα αίτια θανάτου του νεογνού αγοριού όπως κατέληξαν στην από κοινού νεκροψία-νεκροτομή που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Γιώργος Ντιλέρνια και Σουλτάνα Μαριανού, νωρίτερα τα μεσημέρι.

Το αγοράκι όπως έδειξαν και οι ακτινογραφίες δεν έφερε το παραμικρό κάταγμα ή κάκωση στο σώμα και έτσι για να γίνουν σοφότεροι οι ιατροδικαστές, θα προχωρήσουν και σε ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Αυτό που ανατριχιάζει είναι ότι γεννήθηκε ζωντανό και πάνω από 3,5 κιλά, ήταν ολοκληρωμένη κύηση 9 μηνών και πέθανε ελάχιστες ώρες μετά την γέννησή του, δηλαδή από 12 έως 20 ώρες πριν βρεθεί στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας, επί της Οδού Πριγκιποννήσων 5, στη Νέα Σμύρνη, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Το νεκρό νεογέννητο εντοπίστηκε αρχικά από μία ένοικο της πολυκατοικίας μέσα σε μία νάιλον ροζ σακούλα, τυλιγμένο με τον ομφάλιο λώρο του και πάνω σε ένα δίχτυ που χρησιμοποιείται ως στέγαστρο στον ακάλυπτο και έτσι ειδοποιήθηκαν οι Αρχές. Δηλαδή, καθώς περνούσε η συγκεκριμένη γυναίκα κάτω από το στέγαστρο είδε την σακούλα από πάνω και αυτό της τράβηξε την προσοχή για να δει τι ήταν.

Στο σημείο βρέθηκε και εισαγγελέας, παρουσία του οποίου οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ερεύνησαν ένα προς ένα όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας και πήραν καταθέσεις από όλους τους ενοίκους, δίχως όμως μέχρι στιγμής να προκύψει κάτι ενοχοποιητικό για κάποιον από αυτούς και έτσι εξετάζεται η πιθανότητα το παιδί να απορρίφθηκε από τον ή τους δράστες εκεί για «ξεκάρφωμα» και να γεννήθηκε αλλού, πιθανόν όμως στην ευρύτερη γειτονιά.

Σήμερα, οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στις διπλανές πολυκατοικίες και την ευρύτερη γειτονιά, όπου ομάδα αστυνομικών παίρνει καταθέσεις από γείτονες και ερευνά χώρους.

Υπενθυμίζεται, ότι είναι το δεύτερο ανάλογο περιστατικό μέσα σε λίγους μήνες, αφού τέλη Φεβρουαρίου, είχε εντοπιστεί και πάλι νεογέννητο βρέφος σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη, το οποίο είχαν στραγγαλίσει με τον ομφάλιο λώρο του και ένα σκοινί και του είχαν κλείσει το στόμα με χαρτοπετσέτες. Παρά τις αδιάκοπες έρευνες των αρχών αυτή η περίπτωση δεν έχει ακόμη εξιχνιαστεί.

Ισχύει όμως το ίδιο. Δηλαδή και σε αυτή την περίπτωση οι Αρχές ζητούν την βοήθεια των πολιτών και αν κάποιος αντιλήφθηκε κάτι ύποπτο να το αναφέρει στις Αρχές όπως για παράδειγμα μία έγκυο γυναίκα που ξαφνικά δεν κυοφορεί πλέον και το μωρό είναι άφαντο.

Είναι προφανές ότι και σε αυτή την περίπτωση το νεογέννητο, επίσης αγοράκι, δεν γεννήθηκε σε νοσοκομείο αλλά σε κάποιο χώρο, πιθανόν σε κάποιο διαμέρισμα άρα κλάματα μωρού από διαμέρισμα που μέχρι πρότινος δεν είχε μωρό επίσης μπορεί να έχουν τραβήξει την προσοχή κάποιου. Και σε αυτή την περίπτωση βεβαίως θα γίνει έρευνα και σε νοσοκομείο μήπως η λεχώνα αναζήτησε Πρώτες Βοήθειες μετά την γέννα για τον εαυτό της.

Υψηλόβαθμοί αξιωματικοί της Ασφάλειας αναφέρουν πως η Ασφάλεια έχει θέσει ως προτεραιότητά της, την πλήρη διαλεύκανση και των δύο υποθέσεων, ώστε όπως τονίζουν, να δοθεί ένα σαφές μήνυμα στην κοινωνία, πως ο μιμητισμός σε τέτοιου είδους «επιλογές» δεν θα μείνει δίχως τιμωρία.

Ισχύει βεβαίως πως μέχρι και σήμερα η Ασφάλεια δέχεται πληροφορίες για την πρώτη υπόθεση της Πετρούπολης και όλες έχουν εξεταστεί και ερευνηθεί δίχως όμως να έχουν οδηγήσει κάπου.

Βεβαίως μία από τις υποθέσεις που γίνονται είναι ότι πιθανόν οι μητέρες να είναι θύματα κυκλωμάτων μαστροπών και trafficking και οι δεσμώτες τους να απορρίπτουν με αυτό τον τρόπο τα μωρά από τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, ωστόσο αυτό θα το διαπιστώσουν οι Αρχές μόνο αν εντοπίσουν τους δράστες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ν.Σμύρνη: Βρέθηκε νεκρό νεογνό σε ακάλυπτο πολυκατοικίας

ADVERTISING

SHARE: